Tratament facial cu Oxigen hiperbaric – revolutia tratamentelor anti-aging

Intr-o epoca orientata spre sisteme tot mai evoluate si mai putin invazive  ingineria biomedicala  vine sa raspunda cerintelor tot mai mari din domeniul esteticii exploatind  unul din elementele indispensabile vietii : oxigenul. Oxigenul este elementul cel mai important pentru sanatatea celulelor organismului nostru. Sanatatea intregului organism depinde de sanatatea fiecarei celule. Practic, celula este ‘organismul uman’ in miniatura – fiind dotata cu receptori care sa capteze oxigenul, sa asimileze nutrientii. Cel mai important nutrient pentru celula il reprezinta oxigenul. De efectele sale biologice asupra tesuturilor medicina vorbeste clar: multe sunt patologiile actualmente vindecabile cu oxigenoterapie in camera hiperbarica presurizata de 2-3 ori fata de presiunea atmosferica normala. Trecerea de la medicina la estetica nu a fost decit un pas. Aplicata initial in America, folosirea tratamentului cu oxigen hiperbaric a ajuns si in Europa fiind utilizata atit de personalitati cit si de persoanele comune.

oxy

In ce consta tratamentul cu oxigen  hiperbaric?

Tratamentul cu oxigen hiperbaric este o tehnica de infuzie percutanata de oxigen si  principii active cum ar fi : acid hyaluronic, vitamine, aminoacizi, etc  prin intermediul unui aparat dotat cu un generator care creste concentratia oxigenului  aducindu-l la o presiune superioara fata de cea atmosferica de 1 bar. Cu ajutorul unei piese special se pulverizeaza gazul astfel obtinut pe piele cu un sistem de intensitate graduala stabilita de operator. Tratamentul cu oxigen hiperbaric este absolut natural, non invaziv, relaxant , nu altereaza mimica si expresivitatea fetei.

Inaintarea in virsta, expunerea excesiva la razele soarelui, stresul, poluarea sunt factori care provoaca imbatrinirea prematura a pielii avind ca rezultat aparitia ridurilor, pierderea elasticitatii si a luminozitatii tegumentului. Conform  studiilor  facute de fizicianul Von Ardenne procesul de imbatrinire este determinat de scaderea aportului de singe la tesuturi, deci de scaderea aportului de oxigen la nivel celular. Numeros specialisti au recunoscut imediat legatura dintre cantitatea de oxigen ce ajunge efectiv in celula si gradul de sanatate al acelei celule. Oxigenarea pielii inseamna revascularizarea ei, refacind-o tonica, luminoasa, sanatoasa. Studii clinice arata ca introducerea de apa si preparate cosmetice antiaging in piele cu ajutorul oxigenului hiperbaric, faciliteaza hidratarea pielii si absortia substantelor specifice. Oxigenul si principiile active lucreaza in sinergism pentru a elimina radicalii liberi si in acelasi timp pentru a stimula producerea de colagen si elastina. Daca primul beneficiu al tratamentului topic cu oxigen este o revitalizare directa a pielii,  un alt beneficiu este ca oxigenul hiperbaric este si un potentiator metabolic si transportator de substante active (acid hyaluronic, colagen, antioxidanti, vitamine) in straturile dermoepidermice. Deci putem trage concluzia ca marele succes de care se bucura aceasta tehnica  in toata lumea se datoreaza atit puterii oxigenului cit si actiunii substantelor antiaging  vehiculate.

 

oxigen hiperbaric

oxigen hiperbaric rezultate

Tratamentul cu infuzie de oxygen este indicat in patologii dermatologice ale fetei si ale corpului, hiperpigmentari,  riduri, acnee, laxitate, barbie dubla, celulita,  vergeturi, cicatrici, edeme post chirurgice si post traumatice.

Aparatul de infuzie de oxigen hiperbaric  are 2 functii importante: OxyJetPeel si OxySpray

Jet Peeling este o tehnologie avansata care asigura o curatare eficienta datorita jetului de oxigen de inalta puritate in amestec cu o solutie de curatare, care penetreaza adanc in straturile dermale, regenerand si revitalizand elasticitatea naturala a pielii. Imbunatatirea rapida se observa chiar si dupa un singur tratament.

Oxy Spray reuseste sa introduca in straturile profunde ale pielii ingrediente cheie si substante active benefice precum acid hialuronic, vitamina A,C,E, antioxidanti, colagen, tonifiante faciale si cocktail-uri in functie de nevoile tenului. Aceste substante ale caror molecule sunt extrem de mici pentru o infuzie in profunzime, sunt difuzate cu o anumita presiune pe piele si impinse in adancimea dermului printr-un flux continuu de oxigen,  stimuland functiile vitale ale pielii. Astfel, se personalizeza tratamente in functie de nevoile tenului: anti-acnee, anti-aging, anti-oxidant, tratamentul ridurilor si a liniilor de expresie, regenerare si revitalizare, calmare, albire, fermitate, fifting. Rezultatele obtinute se bazeaza pe oxigenarea si imbunatatirea respiratiei celulare, stimularea circulatiei sangvine periferice, regenerarea celulara si hidratarea pielii in profunzime.