Tratament facial cu Oxigen hiperbaric – revoluția tratamentelor anti-aging

Într-o epocă orientată spre sisteme tot mai evoluate și mai puțin invazive, ingineria biomedicală vine să răspundă cerințelor tot mai mari din domeniul esteticii exploatând  unul dintre elementele indispensabile vieții: oxigenul. Oxigenul este elementul cel mai important pentru sănătatea celulelor organismului nostru. Sănătatea întregului organism depinde de sănătatea fiecărei celule. Practic, celula este „organismul uman” în miniatură – fiind dotată cu receptori care să capteze oxigenul, să asimileze nutrienții. Cel mai important nutrient pentru celulă îl reprezintă oxigenul. De efectele sale biologice asupra țesuturilor medicina vorbește clar: multe sunt patologiile actualmente vindecabile cu oxigenoterapie în camera hiperbarică presurizată de 2-3 ori față de presiunea atmosferică normală. Trecerea de la medicină la estetică nu a fost decât un pas. Aplicat inițial în America, tratamentul cu oxigen hiperbaric a ajuns și în Europa, fiind utilizat atât de personalități, cât și de oamenii obișnuiți.

oxy

În ce constă tratamentul cu oxigen hiperbaric?

Tratamentul cu oxigen hiperbaric este o tehnică de infuzie percutanată de oxigen și principii active, cum ar fi: acid hialuronic, vitamine, aminoacizi etc prin intermediul unui aparat dotat cu un generator care crește concentrația oxigenului aducându-l la o presiune superioară față de cea atmosferică de 1 bar. Cu ajutorul unei piese speciale se pulverizează gazul astfel obținut pe piele, cu un sistem de intensitate graduală stabilită de operator. Tratamentul cu oxigen hiperbaric este absolut natural, non-invaziv, relaxant, nu alterează mimica și expresivitatea feței.

Înaintarea în vârstă, expunerea excesivă la razele soarelui, stresul, poluarea sunt factori care provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, având ca rezultat apariția ridurilor, pierderea elasticității și a luminozității tegumentului. Conform studiilor făcute de fizicianul Manfred Von Ardenne, procesul de îmbătrânire este determinat de scăderea aportului de sânge în țesuturi, deci de scăderea aportului de oxigen la nivel celular. Numeroși specialiști au recunoscut imediat legătura dintre cantitatea de oxigen ce ajunge efectiv în celulă și gradul de sănătate al acelei celule. Oxigenarea pielii înseamnă revascularizarea ei, refăcând-o tonică, luminoasă, sănătoasă.

Studii clinice arată că introducerea de apă și preparate cosmetice antiaging în piele cu ajutorul oxigenului hiperbaric facilitează hidratarea pielii și absorbția substanțelor specifice. Oxigenul și principiile active lucrează în sinergism pentru a elimina radicalii liberi și în același timp pentru a stimula producerea de colagen și elastină. Dacă primul beneficiu al tratamentului topic cu oxigen este o revitalizare directă a pielii,  un alt beneficiu este că oxigenul hiperbaric este și un potențiator metabolic și transportator de substanțe active (acid hialuronic, colagen, antioxidanți, vitamine) în straturile dermoepidermice. Deci putem trage concluzia că marele succes de care se bucură această tehnică  în toată lumea se datorează atât puterii oxigenului, cât și acțiunii substanțelor antiaging  vehiculate.

 

oxigen hiperbaric

Oxigen hiperbaric – rezultate

Tratamentul cu infuzie de oxigen este indicat în patologii dermatologice ale feței și ale corpului, hiperpigmentări,  riduri, acnee, laxitate, bărbie dublă, celulită, vergeturi, cicatrici, edeme post-chirurgicale si post-traumatice.

Aparatul de infuzie de oxigen hiperbaric are 2 funcții importante: OxyJetPeel și OxySpray

Jet Peeling este o tehnologie avansată care asigură o curățare eficientă, datorită jetului de oxigen de înaltă puritate în amestec cu o soluție de curățare, care penetrează adânc în straturile dermale, regenerând și revitalizând elasticitatea naturală a pielii. Îmbunătățirea rapidă se observă chiar și după un singur tratament.

Oxy Spray reușește să introducă în straturile profunde ale pielii ingrediente-cheie și substanțe active benefice precum acid hialuronic, vitaminele A,C,E, antioxidanți, colagen, tonifiante faciale și cocktail-uri în funcție de nevoile tenului. Aceste substanțe, ale căror molecule sunt extrem de mici pentru o infuzie în profunzime, sunt difuzate cu o anumită presiune pe piele și împinse în adâncimea dermului printr-un flux continuu de oxigen, stimulând funcțiile vitale ale pielii. Astfel, se personalizeză tratamente în funcție de nevoile tenului: anti-acnee, anti-aging, anti-oxidant, tratamentul ridurilor și al liniilor de expresie, regenerare și revitalizare, calmare, albire, fermitate, lifting. Rezultatele obținute se bazează pe oxigenarea și îmbunătățirea respirației celulare, stimularea circulației sangvine periferice, regenerarea celulară și hidratarea pielii în profunzime.