Regenerare celulara, pielea tanara, moale, curata si oxigenata?!

Tehnica de microdermabraziune cu diamante este o tehnica noua si nedureroasa de exfoliere a stratului de celule moarte de la suprafata pielii pentru a stimula regenerarea celulara si a mentine pielea tanara, moale, curata si oxigenata. In urma acestei exfolieri, celulele se regenereaza si se produce mai mult colagen. De asemenea permite altor tratamente si produse sa penetreze pielea cu mai multa eficienta, creand rezultate mult mai vizibile. Pot fi reduse cicatrici, riduri si pete pigmentare. Este atat un tratament facial, cat si corporal.

Datorita faptului ca actioneaza superficial, tratamentul trebuie repetat periodic, spre deosebire de dermoabraziune. Dermoabraziunea este o adevarata procedura chirurgicala care implica anestezie locala si presupune abraziunea mecanica a straturilor superficiale ale pielii, cu  o freza diamantata.

Microdermoabraziunea

Metoda de microdermabraziune este utila in tratamentul diferitelor imperfectiuni si/sau boli ale pielii:

  • acnee
  • cicatrici post-acneice
  • riduri si imbatranirea pielii
  • hiperpigmentare
  • vergeturi
  • rozacee/cuperoza
  • cicatrici post- chirurgicale
  • cicatrici post-arsuri
  • cheloide inactive
  • tatuaje

Tratamentul de microdermabraziune poate fi aplicat pe toate zonele corpului: fata, gat, decolteu, brate, spate, picioare etc, iar diferenta consta in timpul de aplicare, numarul de sedinte,  cremele si produsele cosmetice complementare fiecarui tip de tratament.

Microdermoabraziune

microdermabraziune mecanism

Comparativ cu alte tratamente cosmetice, de microdermabraziune are o importanta deosebita, deoarece este un tratament sigur si fara complicatii majore, nu necesita anestezie, se poate aplica pe orice tip de piele, chiar si pe pielea  sensibila, nu necesita perioade de recuperare pentru pacient.Toate acestea avand ca rezultat un aspect mai proaspat, mai luminos si mai sanatos al pielii.

O alta metoda pentru reinnoirea celulara este peelingul chimic care permite exfolierea pielii chiar si in profunzime prin utilizarea unor substante care tind sa arda celulele moarte (acid glicolic, acid salicilic sau alti compusi) permitand eliminarea reziduurilor si stimuland turnover-ul celular.

Tehnica de microdermabraziune se deosebeste de peelingul chimic deoarece este o metoda mult mai blanda, exfolierea realizandu-se mecanic cu ajutorul  microcristalelor diamantate. Multi medici esteticieni prefera  sa combine diverse proceduri pentru a aborda mai bine problema fiecarui pacient, altii in schimb, prefera sa foloseasca o singura tehnica pentru fiecare problema in parte. In general peelingul chimic este folosit mai des pentru tratarea ridurilor iar microdermabraziunea pentru a trata o serie de afectiuni ale pielii – de la imbatranirea cauzata de expunerea la soare, la acnee, cicatrici, vergeturi si pete pigmentare.

Microdermoabraziunea3

Chiar daca microdermoabraziunea este considerata un tratament sigur trebuie avute in vedere anumite riscuri care pot aparea in urma tratamentului. Riscul  cel mai comun este o schimbare in pigmentarea pielii, cu aparitia de pete pigmentare. Acest fenomen poate aparea la unele persoane din cauza expunerii la soare in zilele sau lunile succesive tratamentului cu microdermoabraziune. Eventualele pete deschise la culoare sau intunecate care pot aparea din cauza microdermoabraziunii profunde fac aceasta procedura nerecomandata  persoanelor cu piele inchisa la culoare. Uneori pielea se poate inrosi sau da o senzatie astringenta. De regula este suficienta aplicarea dupa tratament a unei creme hidratante si aceste efecte vor disparea in cel mult  24 de ore.

In ceea ce priveste acneea trebuie mentionat ca nu se recomanda efectuarea tratamentului in faza activa a maladiei deoarece acest lucru ar expune pacientul la un risc mai mare de infectare. Acelasi lucru este valabil in cazul in care pacientul s-a supus recent unui tratament de radioterapie, peeling chimic sau in prezenta unor arsuri nevindecate.

Tratamentul de microdermabraziune dureaza intre 15-30 de minute. Numarul de sedinte necesare depinde foarte mult de natura problemelor tratate. Baza comuna este de opt tratamente la o distanta de 7-10 zile unul de altul. Pentru acnee sau cicatrici postacneice pot fi necesare mai multe sedinte. Rezultatul este vizibil imediat si in general, continua sa se imbunatateasca in mod constant in timp. In multe cazuri, rezultatele sunt foarte durabile.

Microdermoabraziunea si peelingurile superficiale sunt ultima frontiera in cercetarea cosmetologica, cu rezultate foarte bune in tratarea anumitor patologii cutanate, respectand fiziologia pielii.