Termocuverta este o soluție inovatoare de remodelare corporală

Ședințele de tratament la termocuvertă constau în înfășurarea pacientului într-o pătură electrică dublă care, prin efectul de saună, permite slăbirea localizată doar în zonele dorite. Temperaturile ridicate obținute prin radiațiile infraroșu de până la 70 grade, aplicate local, în zonele cu “probleme”, duc la arderea rapidă a țesutului adipos și la accelerarea semnificativă a metabolismului celular și a procesului de eliminare a toxinelor și a lichidului tisular în exces. Astfel, se produce o detoxifiere a organismului și scăderea retenției de apă.

Termocuverta are aspectul unui sac de dormit și este confecționată asemenea unei pături electrice. Termocuverta este de mai multe tipuri: termocuverta cu o singură zonă,  termocuverta cu 2 zone și respectiv termocuverta cu 3 zone. Zonele de căldură independente permit programarea temperaturii dorite pe fiecare zonă în parte.

termocuverta

Împachetările la termocuvertă oferă posibilitatea de a trata zonele atinse de celulită. Căldura degajată de termocuvertă dilată vasele de sânge, crește ritmul cardiac și, implicit, generează un mai mare flux de sânge, îmbunătățește circulația sanguină și limfatică și îmbunătățește elasticitatea  țesuturilor. Temperatura ridicată din interiorul termocuvertei favorizează transpirația și deci toxinele din corp sunt eliminate cu mai multă ușurință direct prin piele.

Împachetările la termocuvertă sunt o etapă indispensabilă în cadrul  tratamentului anticelulitic prin împachetări cu produse care favorizează eliminarea celulitei și arderea grăsimilor. Căldura degajată de termocuvertă provoacă dilatarea porilor. În acest fel, pielea va căpăta o mai mare permeabilitate la principiile active conținute în cremele și nămolurile care se aplică  pe corp  în cadrul ședinței de tratament .

Terapia cu termocuvertă contribuie și la remedierea unor probleme de sănătate, cum ar fi probleme articulare, artrite, probleme reumatismale, probleme ginecologice etc.

termocuverta2

Împachetările la termocuvertă –  rezultate

Termocuverta are, de asemenea, un efect de relaxare, de îndepărtare a  stresului și anxietății. Termocuverta, prin starea de bine, de confort, pe care o creează are un rol de echilibrare a funcțiilor cerebrale, contribuind astfel la reglarea proceselor nervoase la persoanele solicitate psihic. Astfel, prin efectul de saună, exercită un puternic efect tonifiant asuprea sistemului nervos, fenomen care stă la baza recomandării saunei în astenii nervoase. Buna dispoziție pe care o creează influențează în mod favorabil psihicul uman.

Durata unei ședințe de tratament este de 45-60 de minute. Pentru a se obține rezultate maxime se recomandă 2 tratamente săptămânale .

Contraindicații:

  • problemele cardiovasculare;
  • hipertensiunea arterială;
  • afecțiunile dermatologice;
  • alergiile la materialul din care este confecționată termocuverta;
  • prezența sarcinii;
  • epilepsia;
  • stările febrile;
  • infecția acută.