Tehnica de Presodrenaj limfatic este o metoda moderna utilizata atat in medicina cat si in estetica

Metoda de presodrenaj limfatic consta in presarea controlata a anumitor zone ale corpului (picioare abdomen, brate) prin intermediul unui echipament legat la o unitate de comanda. Echipamentul se prezinta sub forma unui costum care contine un numar variabil de camere de aer. Fiecare camera de aer se umfla si se desumfla individual, incepand de la extremitati catre corp. Compresia si decompresia camerelor de aer sunt controlate de un microprocesor.

presodrenaj

presodrenaj limfatic

Tehnica de presodrenaj limfatic este folosita in tratarea  insuficientei sistemului venos si limfatic cat si pentru imbunatatirea urmatoarelor probleme: picioare umflate, picioare grele, eliminarea toxinelor si retentia de apa in tesuturi. Presoterapia reactiveaza circulatia sanguina si limfatica , stimuland drenajul si implicit eliminarea toxinelor acumulate in organism. Asociata cu alte terapii cum ar fi cavitatia sau electrostimularea, este un tratament ideal pentru a optimiza rezultatele impotriva celulitei, a acumularilor adipoase si a retentie de lichide.

Efectul benefic almetodei de  presodrenaj limfatic consta si in imbunatatirea oxigenarii tesuturilor periferice si la detoxifierea generala a organismului. De asemenea, presoterapia este indicata persoanelor cu edeme limfatice, atat de natura congenitala cat si postchirurgicala sau post traumatice. Presoterapia actioneaza si asupra aparatului muscular prin inlaturarea senzatiei de febra  musculara care apare in urma efectuarii unui program intens de exercitii fizice, sau in perioade de recuperare dupa interventii chirurgicale sau ortopedice.

preso

Presoterapia a inceput sa fie folosita in domeniul estetic in urma cu 15 ani. In comert se gasesc foarte multe aparate de presoterapie, insa pentru a obtine rezultate satisfacatoare este important ca aparatele sa permita reglarea presiunii pe fiecare zona in parte, in functie de exigentele fiecarei persoane tratate. Presiunea maxima exercitata nu trebuie sa depaseasca presiunea arteriala minima pentru a nu se bloca alimentarea tesuturilor cu sange oxigenat. Presoterapia se utilizeaza in principal pentru tratamentul membrelor inferiore, deoarece aceste zone prezinta cele mai multe probleme de tip circulator si este indicata in toate cazurile in care se recomanda masajul manual.

In prezent exista dispositive care combina tehnica de presodrenaj limfatic cu caldura localizata infrarosu si cu electrostimularea, la care se poate adauga impachetarea cu diferite substante anticelulitice sau tonifiante, amplificand efectele de reducere a celulitei si de eliminare a toxinelor totodata cu scaderea timpului alocat unui tratament complet de remodelare corporala.

preso2

presodrenaj limfatic

Un tratament complet de presodrenaj limfatic presupune un ciclu de 10-15 sedinte, efectuate cu regularitate, cate 2-3  sedinte pe saptamana.

De asemenea orice tratament de remodelare care include mai ales cavitatie sau lipolaser trebuie sa se incheie cu o sedinta de 30 minute de presodrenaj limfatic.

Contraindicatii presodrenaj limfatic:

  • Tromboza venoasa profunda, tromboflebita
  • Insuficienta cardiac, ocluzie arterial
  • Dermatite sau leziuni ale pielii