Epilarea clasică cu ceară rămâne de departe cea mai bună, ieftină și eficientă metodă de înlăturare a părului nedorit de pe corp

Unul dintre avantajele epilării cu ceară îl constituie durata lungă între sesiunile de epilat (între 3 și 6 săptămâni).

Ceara de epilat este creată în general pe bază de rășină și ceară naturală de albine și favorizează mult mai puțin dezvoltarea părului pe sub piele.

epilare-clasica

Epilare clasică cu ceară

Înainte de epilare se recomandă exfolierea cu un scrub delicat, pentru a înlătura stratul de celule moarte de la suprafața pielii, iar după efectuarea procedeului vom aplica, prin masaj ușor, un gel calmant.

Dacă ați hotărât că metoda de epilare cu ceară este cea potrivită, atunci trebuie luat în considerare că, înainte de a merge la salon, firul de păr trebuie să aibă minimum 5 mm pentru zona membrelor și 2 mm pentru zona pubiană. Efectul va ține circa două săptămâni, iar lungimea firului de păr nu va depăși 0,5 mm.

Prin epilare cu ceară se îndepărtează părul din rădăcină, iar rezultatul este un fir de păr mai moale. Cu cât ședințele de epilare sunt mai dese, cu atât firul de păr va crește mai greu.

Unele persoane cu pielea sensibilă se pot confrunta cu o ușoară înroșire a zonei după epilare și eventual cu iritații în primele zile. Însă acestea sunt reacții normale și vor dispărea în câteva ore sau cel târziu în ziua următoare. Totuși, pentru a grăbi procesul de vindecare a pielii este indicat să se evite sauna, băile fierbinți sau saloanele de bronzat și să se exfolieze zona epilată în mod regulat, pentru a preveni creșterea firelor de păr crescute pe sub piele, care pot duce la iritații și o piele inestetică.

Multe femei se tem că procedeul de smulgere a firului de păr prin epilare va determina o depigmentare a pielii însă acest lucru este complet fals. Este recomandat totuși ca, după epilarea cu ceară, dacă vă expuneți la soare, să masați zona cu cremă de protecție solară pentru a preveni atât iritațiile, cât și o posibilă schimbare a tonului pielii.

 

Tarife epilare cu ceară

Epilat lung (ceară de unică folosință) 50 lei
Epilat scurt (ceară de unică folosință) 30 lei
Epilat brațe (ceară de unică folosință) 30 lei
Epilat axilă (ceară elastică nerefolosibilă) 25 lei
Inghinal total (ceară elastică nerefolosibilă) 55 lei
Inghinal parțial  (ceară elastică nerefolosibilă) 35 lei
Interfesier (ceară elastică nerefolosibilă) 15 lei
Fese (ceară elastică nerefolosibilă) 20 lei
Abdomen  (ceară elastică nerefolosibilă) 10 lei
Zona lombară  (ceară elastică nerefolosibilă) 15 lei
Mustață (ceară elastică nerefolosibilă) 15 lei
Alte zone ale feței (ceară elastică nerefolosibilă) 15 lei

Stilizare sprâncene/gene

Pensat curățare 20 lei
Pensat formă 30 lei
Vopsit sprâncene 20 lei
Vopsit gene 15 lei