Criolipoliza este o tehnologie noua, non-invaziva care combina vacuum-ul cu tehnologia racirii controlate pentru a reduce depozite localizate de grasime si de a le elimina ulterior pe cale naturala prin sistemul limfatic si urinar

Criolipoliza este folosita in clinicile europene de profil si se bucura de un mare succes, deopotriva in randul barbatilor si in cel al femeilor.

criolipoliza

Cum actioneaza

Aceasta procedura raceste in mod gradat temperatura la nivelul subcutanat al grasimii (stratul care se afla imediat sub piele). Temperatura scade pana la 0 grade Celsius. Temperaturile extrem de scazute omoara celulele adipoase fara sa afecteze pielea sau muschii. Iar pasul final si eliminarea acestor celule se face prin ficat.

Procedura de inghetare a tesutului gras nu necesita incizii si anestezie, precum liposuctia si nici injectarile care se realizeaza in cadrul altei proceduri de remodelare, numita mezoterapie. Nu este necesara internarea si nu implica nici un discomfort sau perioada de recuperare.

Persoana in cauza poate reveni la activitatile obisnuite, inclusiv la exercitii fizice, imediat dupa terminarea sedintei.

criolipoliza2

Rezultate Criolipoliza

In functie de grosimea stratului initial de grasime, pierderea va fi intre 3-15 mm; in ceea ce priveste procentul de tesut adipos, acesta se va reduce cu aproximativ 30%. Aproximativ 40% din rezultate vor incepe sa fie vizibile dupa 15 zile, dar perioada optima pentru a putea observa rezultatele este de minim 6 saptamani. Dupa aceasta perioada se poate recomanda sau nu o noua sedinta de tratament

criolipoliza3

Cate sedinte sunt necesare?

In functie de grosimea stratului de grasime sunt necesare 1 pana la 3 sedinte. Perioada dintre sedinte trebuie sa fie de minim 45 de zile.

Cine sunt persoanele carora li se recomanda criolipoliza?

Criolipoliza este recomanda pentru toate zonele cu strat de grasime. Candidatul ideal nu este o persoana obeza ci o persoana care doreste sa reduca stratul de grasime de pe anumite zone ale corpului: abdomen, solduri, coapse, fese, brate etc.

criolipoliza4

Contraindicatii

Sarcina, perioada de alaptare, cancer, inflamatii acute, probleme renale, ale ficatului, persoane cu pacemaker, diabet, epilepsie, eczeme, boli ale pielii in zona de tratament, implanturi de metal si plastic

Efecte adverse

Nu exista niciun fel de efecte adverse sau complicatii, mai mult de o usoara roseata a pielii, prezenta cateva ore dupa interventie. Rar, pot aparea vanatai care dispar in cateva zile.