Cavitația sau liposucția virtuală, adică fără bisturiu, este o procedură revoluționară, non-invazivă, eficientă și sigură

Folosind această procedură, se pot elimina depozitele localizate de grăsime de pe abdomen, brațe, șolduri, fese și coapse, fără durere și fără perioadă de recuperare.

cavitatie

Tratamentul de cavitație folosește ultrasunetele de joasă frecvența (20-40 Khz) care penetrează straturile superficiale ale pielii, până la stratul adipos. Ultrasunetele determină creșterea temperaturii locale și a presiunii în interiorul adipocitelor, producând un efect de vacuum care sparge celulele grase și le transformă într-o substanță lichidă ce este ușor îndepărtată din corp, folosind sistemul limfatic și urinar.

cavitatie 2

Mecanism cavitație

Undele sonore utilizate sunt foarte selective și nu dăunează  structurilor adiacente (țesut conjunctiv, mușchi, nervi, vase sanguine). Grație acțiunii lipolitice asociate creșterii circulației sanguine și limfatice și a îmbunătățirii tonusului și elasticității țesutului cutanat, cavitația permite reducerea acumulărilor adipoase în mod ambulator, fără anestezie și fără durere. În plus, tratamentul poate fi făcut  în orice perioadă a anului. Nu necesită timpi de recuperare și nu creează efecte adverse pentru pacient.

Tratamentul de cavitație este sigur, confortabil și eficient în timp. Efectele acestui tratament au ca finalitate îmbunătățirea estetică și funcțională a siluetei pacientului. În plus, prin cavitație se obține eliminarea aspectului inestetic de coajă de portocală. O ședință de cavitație prin ultrasunete durează, în medie, 30 minute. Pentru rezultate ideale este nevoie de 8 – 12 ședințe, la intervale de o săptămână. Înainte de tratament este obligatorie hidratarea – în jur de 2 litri de apă, pentru a stimula acțiunea de detoxifiere a ficatului . Rezultatele sunt vizibile deja după prima ședință, în funcție de aparatul folosit.

Asocierea procedurii de cavitație cu alte tehnici de remodelare corporală amplifică efectul de reducere a depozitelor adipoase.

Este indicată asocierea cavitației cu vacuum și cu radiofrecvență în aceeași ședință de tratament pentru a ajuta tonifierea tegumentului și reducerea aspectului de coajă de portocală.

cavitatie3

Orice ședință de remodelare corporală, mai ales ședințele de cavitație și lipolaser, ar trebui să se încheie cu 30 minute de presoterapie cu infraroșu, care intensifică circulația limfatică și metabolismul, facilitând eliminarea naturală a grăsimilor eliberate din celulele adipoase. Căldura infraroșu, care induce transpirație, ajutând în plus la eliminarea toxinelor și împachetarea în folie cu substanțe hidratante și tonifiante vor conduce, în finalul ședinței, la o senzație de relaxare și întinerire.

Contraindicații cavitație:

În ciuda numeroaselor beneficii, tratamentul cu cavitație  nu este recomandat tuturor persoanelor. Din acest motiv, înaintea supunerii la un astfel de tratament, pacientul va trebui să ceară părerea unui medic profesionist, care este în măsură să evalueze condițiile generale de sănătate și – eventual – îi poate sugera alte metode de slăbit.

Între principalele contraindicații amintim:

  • sarcina;

  • dereglări ale tensiunii arteriale;

  • probleme renale;

  • colesterol ridicat sau hipertrigliceridemie;

  • cicatrici, hernie sau boli de piele în zona supusă tratamentului;

  • persoane care suferă de hemofilie sau care urmează un tratament cu anticoagulante;

  • stimulator cardiac sau alte dispozitive electronice implantate.