Astrologie si analiza personalizata pentru o viziune intregita


Mai multe informatii la:

http://www.cabinetpsihologie-michaelgrecu.ro/
https://www.facebook.com/cabinetpsihologie.michaelgrecu

Psiholog Michael Grecu

Astrologie – Chiromantie
Terapie prin regresie in vieti anterioare, Terapie prin hipnoza

Programari la telefon: 0726543314 / 0741572161
SKYPE: astrotalker1


Astrologia inglobeaza un ansamblu de cunostinte, traditii si credinte, structurate, din punct de vedere geografic, in sisteme care acorda importanta si semnificatie raporturilor ce se nasc din pozitiile relative ale corpurilor ceresti si a altor detalii legate de acestea (semne zodiacale, case). Se presupune ca aceste raporturi astrale ar cuprinde semnificatii utile pentru interpretarea si prefigurarea evolutiilor evenimentelor terestre – trecute, prezente si viitoare -, pentru cunoasterea personalitatii si destinului omului. Cunostintele de astrologie si interesul pentru aceasta „arta” au precedat si au stat la baza cunostintelor astronomice asa cum alchimia a precedat si a stat la baza aparitiei chimiei.

Fiecare corp universal emana o energie pe o anumita lungime de unda. Noi oamenii, si tot ce exista, avem o aura energetica. La fel si astrele. Acestea sunt corpuri energetice puternice ale caror forte specifice se revarsa in intregul univers. Conform acestei ipoteze, astrologia se ocupa de interpretarea fortelor astrale – in dinamica interactiunii lor – si de modul in care acestea se repercuteaza asupra Pamantului, in special asupra vietuitoarelor ce il populeaza.

astro-psihologie

Principii de bază şi utilitate

Astrologia porneste de la principiul ca orice lucru sau fiinta este determinata major din momentul aparitiei sau nasterii sale. „Cum incepi, asa continui” – spune un vechi proverb persan. „Fiecare lucru, fiecare fiinta este unica si irepetabila” – este un alt principiu al astrologiei. Ciclicitatea, „cum a fost o sa mai fie” este un al treilea principiu de baza. Legatura dintre Macro si Microcosmos este cel de al patrulea principiu – „Cum este Sus (in Cer), asa este Jos (pe Pamant). Dupa cum spunea marele profesor Mircea Eliade, „astrologia este un act de credinta” pentru ca ilustreaza practic sintagma : „faca-se Voia Ta, precum in Cer asa si pre Pamant”.

Astrologia abordeaza si evenimentele politice locale si mondiale (astrologia globala), pune diagnostice si se incumeta chiar sa vindece (astrologia medicala), stabileste compatibilitati in cuplu (calculul sinastric) si chiar se aventureaza sa propuna strategii pentru viitor. Astrologia are ambitii holistice, incercand sa cuprin da toata fenomenologia existentei. Avand o istorie de peste sase mii de ani, Astrologia continua sa fie in atentia multora. Aproape ca nu exista vector media (ziare, reviste, posturi TV) care sa nu publice horoscopul zilnic pentru diferitele zodii. Pseudostiinta, stiinta, arta sau simpla superstitie, astrologia surprinde uneori prin predictii neasteptate.

astro-psihologie2

astrograma

Astrograma sau harta natala sau configuratia exacta a cerului in momentul nasterii noastre reprezinta de fapt un portret psihologic.  Cu toate acestea, trebuie sa fim ferm convinsi ca astrele inclina totdeauna, dar nu determina si, de asemenea, trebuie sa stim ca numai atingand intelepciunea vom deveni capabili sa stapanim cu multa usurinta influentele astrelor.

Cunoscandu-ne astrograma completa  putem sa mergem mai departe cu cunoasterea, intelegand ca astrele contin in ele secretele vietilor noastre anterioare si, in plus, atat astrele (cu sferele lor subtile de forta), cat si constelatiile zodiacale ne ghideaza prin rezonanta pe drumul uneori anevoios al realizarii starii de intelepciune.

In lumina acestor aspecte este evident ca pozitiile Soarelui si a celorlalte noua planete in momentul nasterii unei fiinte umane un sunt niciodata intamplatoare, ci se manifesta, in conformitate cu aspiratiile si faptele din existentele sale anterioare. Fiecare fiinta umana care inca nu a atins eliberarea de lantul reincarnarilor, se naste din nou  in mod obligatoriu pana la eliberarea de acest lant.

Astrograma natala te ajuta sa afli care sunt calitatile, defectele si posibilitatile cu care te-ai nascut si astfel vei putea sa intelegi si sa inveti ceea ce ai nevoie despre cine si ce esti. Legile universale ale existentei pe acest pamant exista, depinde doar de tine sa tii cont de ele sau nu. Poti continua sa mergi pe drumul de pana acum, sau daca simti ca ceva nu e bine, iti poti schimba drumul, pentru ca ai posibilitatea de a alege. Dar in loc de teste, incercari si esecuri pentru a gasi aceasta cale, incearca sa asculti glasul stelelor. Totul iti va fi mult mai usor in acest fel.

Astrograma karmica evidentiaza cauzele diverselor situatii aparute in viata unei fiinte. Prin constientizarea lor omul poate sa-si perfectioneze evolutia actuala.Karma reprezinta acumularea consecintelor bune si rele, generate de faptele noastre pe parcursul incarnarilor. Astrograma karmica dezvaluie chipul nostru adevarat,fiinta noastra, incarnata intr-un anumit moment, intr-o identitate anume. Astrograma karmica iti releva cauzele subtile ale actualelor probleme, dar si liniile directoare pe care urmandu-le iti vei armoniza destinul.

Astrograma chironiana  iti reveleaza principalele rani subconstiente si sugereaza metode eficiente de a le vindeca. Din punct de vedere astrologic, pozitia lui Chiron indica domeniul in care iti vei gasi calea de initiere spirituala. Zodia si casa astrologica indica elementele care favorizeaza intalnirea cu ghidul spiritual . Acest ghid este omul care iti aduce trezirea si vindecarea, cel care te ajuta sa pornesti pe calea evolutiei spirituale proprii.

Punctul Norocului sau Fortuna  reprezinta in astrologie elementul care descrie sansa pe care o ai de-a lungul vietii. Se refera la capacitatea ta de a te imbogati, de a avea o sanatate de invidiat, succes si o casnicie buna etc. Iti arata ce calitati  iti vor aduce succesul in viata si cum anume sa le folosesti pentru ca norocul sa fie alaturi de tine.

Partenerul ideal sau Junona .Privita oarecum superficial, s-ar spune ca Junona reprezinta in astrologie casatoria, respectiv tipul de partener(a) pe care il vom avea. Junona indica insa si dorinta noastra de a avea o relatie implinita, fericita – indiferent ca e vorba de casatorie sau de alte tipuri de relatii (concubinaj, prietenie, etc.). Zodia  in care se afla Junona vorbeste, inainte de toate, despre  noi: cum primim  si cum oferim sentimentele noastre, cum vedem o relatie, cum ne dedicam ei. De asemenea, ne ofera indicii excelente despre  persoana care ne atrage si cu care avem tendinta de a stabili o relatie; despre  rolul  care i-l oferim alaturi de noi, in relatie. Casa in care se afla Iunona arata eventualele circumstante in care ne putem intalni partenerul, eventuale conditii in care dorim sa se configureze relatia.

astro-psihologie3

Astrologia lunara, dupa cum ii este si numele, este centrata pe astrul nocturn, Luna, si nu pe cel diurn, Soarele, si se bazeaza pe miscarea relativa a Lunii in raport cu Soarele sau cu alte puncte de pe zodiac.

Din vremuri stravechi, Luna a fost considerata un astru cu influente magice: este suficient sa ne imaginam ce impact a avut asupra constiintei omului preistoric, care o vedea rasarind in fiecare noapte in alt loc pe cer si schimbandu-si forma si dimensiunea de la o noapte la alta.

Astrograma lunara asociaza miscarile Lunii cu diverse concepte si simboluri ezoterice, fiind mai putin orientata catre concret si mai centrata catre aspectele spirituale ale vietii.

Astrograma vocationala sau profesionala este centrata asupra determinarii predispozitiilor innascute ale unei persoane pentru anumite activitati, a aptitudinilor si talentelor sale pentru anumite domenii si profesiuni.

Astrologia psihologica sau astropsihologia ii datoreaza mult lui Carl Gustav Jung si altor psihologi de la inceputul secolului XX care au cautat (si au reusit) sa coreleze viata psihica a individului uman cu miscarile astrelor. De altfel, se stie ca astrologia reprezinta cea mai veche forma de psihanaliza, deoarece harta natala a unui om dezvaluie pattern-urile sale mentale si emotionale, legatura acestora cu mostenirea psihologica parentala, modalitatile in care simte si reactioneaza acesta la mediul inconjurator. In viziunea astrologului care semneaza acest articol, astropsihologia reprezinta cea mai valoroasa aplicare a acestei pretioase unelte a intelegerii umane, care este astrologia.

Astrologia medicala nu trateaza omul ca pe un simplu obiect insufletit, suma a proceselor bio-chimice din organism, asa cum face, in cea mai mare parte, medicina actuala, ci pune in stransa legatura viata psihica si emotionala a acestuia cu derularea proceselor bio-chimice din organism.

Conform astrologiei medicale, tema natala a unui individ cuprinde predispozitiile acestuia catre anumite afectiuni, accidente sau boli si, totodata, metodele, remediile si tratamentele cele mai potrivite acestuia.

Pe baza acestei ramuri se pot identifica si cele mai potrivite momente pentru administrarea unui tratament, pentru efectuarea unei extractii dentare sau a unei operatii chirurgicale.

Identificarea cauzei unei boli in atitudinea sau comportamentul dezechilibrat al nativului s-a dovedit, nu de putine ori, a fi mai eficienta decat tratarea efectelor (simptomele concrete), adica asa cum tinde sa faca medicina actuala.

Odata cu evolutia sa, omul a inceput sa se ghideze tot mai mult in functie de viziunile materialiste si, prin urmare, notiunea de suflet si, implicit, atentia acordata acestuia si evolutiei sale au incetat sa mai reprezinte o prioritate.

Filosofia orientala nu a abandonat insa niciodata conceptul de reincarnare, care a inceput sa patrunda din nou in constiinta occidentala. Astrologia karmica analizeaza harta natala din perspectiva reincarnarii, astrograma reprezentand programul actual de viata al individului, in stransa legatura cu trecutul sau din existente anterioare.

Avand in vedere toate aceste aspecte, este de preferat sa detinem cheile cunoasterii astrologice, care ne ajuta sa ne intelegem mai bine, atat pe noi insine cat si pe ceilalti cu care venim in contact. Printr-o cunoastere spirituala constanta si printr-o perfectionare continua, noi putem progresa astfel rapid si sa atingem starea de fericire si implinire.