Plasma Rich Platelet ( plasma imbogatita cu trombocite) – Terapia Vampir sau Terapia Dracula

Este o tehnica de reintinerire a tegumentului , utilizand mecanismele proprii de regenerare ale organismului. La baza acestei tehnici stau factorii de crestere (peste 60) pe care ii avem depozitati, in structuri pre-formate, in sangele periferic si in trombocitele adulte periferice. Ea presupune recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din sange si reintroducerea acestora in tesutul cutanat, stimuland astfel procesele de reparare celulara si de sinteza de neo colagen pe termen lung. Initial, Terapia Vampir a fost folosita in ortopedie, in refacerea tendoanelor si a oaselor dupa fracturi, apoi in stomatologie in regenerarea gingivala, in chirurgia plastica pentru cicatrizarea arsurilor.

prp

Tratamentul cu sange propriu/Terapia Vampir este azi tot mai mult folosit in intreaga lume cu scopul de a reintineri pielea. Dupa recoltarea unei cantitati de sange periferic, din acesta se obtin cantitati suficiente de plasma imbogatita in factori de crestere si trombocite(plachete), care vor fi injectate dupa tehnicile medicinei estetice in zonele in care dorim sa obtinem rejuvenare. Siguranta utilizarii metodei pe termen scurt si lung este foarte buna, folosindu-se o metoda pe care natura insasi a brevetat-o si o utilizeaza de cand exista viata.

Indicatiile tratamentului PRP/Terapia Vampir:

  • Reintinerirea faciala cu remodelarea ovalului fetei
  • Stergerea ridurilor
  • Reintinerirea pielii de pe corp, decolteu, dosul mainilor, gat, etc.
  • Regenerarea parului cu conditia existentei unui numar de foliculi pilosi
  • Terapia vergeturilor

Cum se efectueaza Terapia Vampir?

Se recolteaza o cantitate mica de sange intr-o eprubeta sterila, se proceseaza prin metode speciale rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce contin factorii de crestere si reparare. Acestia se elibereaza in mod natural in orice tentativa a organismului de a repara o leziune.

Plasma bogata in trombocite se va injecta in piele, cu ajutorul unui ac fin.

prp7

terapia Vampir metoda

Tehnica se efectueaza sub crema anestezica. Toate aceste etape de recoltare si preparare se efectueaza rapid, in prezenta pacientului, pentru ca acesta sa aiba siguranta ca se administreaza propriul sange.

prp4

Terapia Vampir alopecie

Care sunt beneficiile acestui tratament si cand se observa rezultatele?

Semnele imbatranirii (ridurile fine si profunde, santurile nasolabiale, petele pigmentare, porii dilatati, pielea uscata, incretita si laxa) se atenueaza treptat, sedintele fiind efectuate la interval de 1 luna pana la obtinerea rezultatelor dorite. Terapia este folosita cu rezultate vizibile si pentru atenuarea cicatricilor post acnee, in combinatie cu alte tratamente, cum ar fi cel impotriva caderii difuze a parului, pentru accelerarea procesului de refacere a pielii dupa un peeling laser sau chimic.

Metoda Plasmolifting/terapia Vampir care se efectueaza la Mirrors Beauty are un pret accesibil pentru piata romaneasca si rezultate similare tehnicilor similare dar mult mai scumpe.

prp10

terapia vampir inainte si dupa

Exista contraindicatii, riscuri?

Riscul de fenomene imunologice este complet absent, avand in vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista riscul de a face mici hematoame (vanatai) la locul de injectare, care dispar in cateva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor proces inflamator local.

Persoana trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu fie in episod febril, sa nu aiba tulburari de coagulare, afectiuni de colagen. Aceleasi contraindicatii sunt valabile pentru orice alta interventie estetica minim invaziva.

terapia vampir

Terapia vampir decolteu