Microneedling Inductie de colagen

microneedling

Microneedling inductie de colagen sau terapia de inducere percutanata de colagen este o procedura de rejuvenare-regenerare a pielii  minim invaziva care implica utilizarea unui dispozitiv medical de forma unui stilou cu microace de unica folosinta. Printr-o miscare de vibratie de dute-vino controlata se produc multiple microintepaturi in piele stimuland secretia naturala a fibrelor de colagen si elastina. Acest efect se obtine datorita capacitatii pielii de a se vindeca dupa o leziune, prin inlocuirea tesutului lezat cu unul nou, sanatos.  Actiunea mecanica a dispozitivului este completata prin  aplicarea de seruri bogate in substante active, care patrund  direct in straturile profunde ale pielii. Nivelul de patrundere al acelor se adapteaza in functie de zona tratata si de afectiunile cutanate.  Tratamentul poate fi aplicat si la nivelul zonelor mai sensibile (conturul ochilor, al nasului si al buzelor).  In plus, acele vibreaza si acest lucru ajuta la diminuarea senzatiilor neplacute din timpul tratamentului. Fie ca vorbim de cicatrici de acnee, post-varsat de vant, sau despre imbunatatirea calitatii pielii, cum ar fi ridurile, tenurile imbatranite, porii dilatati si chiar vergeturile, toate acestea se pot trata prin microneedling inductie de colagen.


microneedling pen

microneedling dispozitiv

microneedling

microneedling procedura

Microneedlingul inductie de colagen s-a dovedit a fi o metoda simpla si rapida pentru tratarea in conditii de siguranta a ridurilor si cicatricilor. Deoarece epiderma ramane intacta, procedura poate fi repetata in conditii de siguranta si este, de asemenea, potrivita pentru regiunile in care tratamentele cu laser si peeling profund nu sunt de obicei indicate.cum ar fi in jurul ochilor si a gurii, mainilor si pieptului. Procedura este bine tolerat de pacientii cu viata sociala activa, si poate fi usor personalizat de a merge mai adanc in unele zone in care deteriorarea pielii necesita o abordare mai agresiva.

Indicatiile microneedling inductie de colagen sunt foarte variate

 • cicatrici post-acneice;
 • cicatrici post-arsuri;
 • cicatrici post-chirurgicale;
 • cicatrici post-varicela
 • pori dilatati;
 • riduri fine;
 • reintinerire;
 • vergeturi;
 • melasma sau hiperpigmentari post-inflamatorii;
 • alopecie.
microneedling 3 sedinte

microneedling inductie de colagen 3 sedinte

Care e mecanismul de actiune?

Dispozitivul aluneca de-a lungul pielii, penetrant straturile superioare ale acesteia la o adancime reglabila intre0,5mm pana la 2 mm in functie de rezultatul dorit pentru a crea numeroase rani microscopic si fortand organismul de a raspunde prin crearea de noi fibre de colagen si elastina.

microneedling

dupa 3 sedinte de microneedling la interval de 4 saptamani

Ce implica procedura de microneedling inductie de colagen?

Pielea este curatata si dezinfectata sise aplica o crema anestezica pentru a diminua disconfortul. Pentru rezultate mai bune se folosesc seruri care stimuleaza productia de colagen cum ar fi acid hialuronic, vitamina C, hexapeptide, seruri cu factori de crestere sau factori de depigmentare. Sistemele de microace sunt de unica folosinta si variaza de la 12, 24, 36, 48 ace. Cu cat numarul de ace e mai mare cu atat capacitatea de stimulare a colagenului e mai crescuta, iar discomfortul e reletiv acelasi indifferent de nr de ace. Procedura dureaza in medie 15-20 minute la nivelul fetei. Rezultate uimitoare se obtin folosind Dermapenul cu plasma proprie recoltata prin Terapia Vampir, plasma care contine un numar mare de trombocite proprii care vor elibera la nivelul microinjectiilor factorii de crestere si de regenare.La sfarsitul procedurii se aplica o masca calmanta si o crema antiinflamatorie.

microneedling riduri profunde

microneedling inductie de colagen 4 sedinte pentru riduri profunde

Cum voi arata dupa tratament?

Cei mai multi oameni vor experimenta roseata si umflare usoara intr-un mod similar cu arsurile  solare timp de 6-48 de ore si de asemenea pot fi puncte minime de sangerare sau vanataie. Reactia inflamatorie a pielii este extrem de scurta si se modifica in mod semnificativ in termen de ore de la roseata la roz, Deoarece microinjectiile produse de ace se inchid in 2-3 ore dupa procedura, este permis machiajul a doua zi. Intr-o saptamana veti observa ca pielea este mai fina si mai luminoasa iar ridurile si cicatricile s-au micsorat vizibil. Efectele definitive apar la 2-3 luni de la procedura.

microneedling vergeturi

microneedling inductie de colagen pentru vergeturi inainte si dupa 4 sedinte

Care sunt beneficiile procedurii?

 • Creste dramatic eficacitatea si penetrarea ingredientelor active folosite care trebuie sa fie neaparat sterile, nu de uz cosmetic obisnuit
 • Stimuleaza productia de colagen si imbunatateste circulatia locala
 • Mult mai accesibila ca pret fata de alte procedee cu rezultate asemanatoare ca radiofrecventa fractionate si laser-resurfacing
 • Poate fi efectuate pe toate tipurile de piele, inclusiv pe pielea inchisa la culoare, riscul hiperpigmentarilor aparand doar in cazul procedurilor extreme de agresive
 • Poate fi folosita pe toate zonele scalpului, fetei, corpului, inclusiv pielea fragila ca cea din jurul ochilor, gurii si gatului
 • Imbunatateste textura pielii si reduce aparitia ridurilor
 • Stimuleaza regenerarea tesuturilor
 • Diminueaza cicatricile, mai ales cicatricile post- acnee care apar mai putin adanci de la procedura la procedura
 • Reducere dimensiunea porilor dilatati
 • Imbunatateste semnificativ aspectul vergeturilor
microneedling alopecie

microneedling inductie de colagen pentru alopecie dupa 2 sedinte

Cate tratamente sunt necesare si cat de des poate fi repetat?

Microneedling poate fi repetat in conditii de siguranta la fiecare 4-6 saptamani, pana cand veti obtine rezultatele dorite. Pentru inducerea de collagen si cresterea fermitatii pielii  recomandam sa se  inceapa cu 3 tratamente, dar cu un timp minim de separare de 4 saptamani intre tratamente.

Pentru cicatrici sunt recomandate o medie de 3 pana la 6 tratamente. Numarul de tratamente necesare va depinde de modul in care fiecare individ raspunde la tratament, Cei mai multi oameni vor incepe sa vada rezultatele dupa prima sedinta.

Riscurile de infectii post-op?

Avand in vedere ca micro intepaturile se inchid in aprox 2 ore, si cu conditia ca tratamentul sa fie facut in conditii clinice, cu ace de unica folosinta si solutii sterile, infectiile post-operatorii sunt improbabile.

Care sunt efectele secundare ale procedurii Microneedling inductie de colagen?

Nu sunt practic efecte secundare negative, si nici nu au fost raportate vreodata in peste 150.000 de procedurile efectuate la nivel mondial.

Contraindicatii

 • Tratamente cu isotretinoin – Accutane  in ultimele trei luni
 • Rani deschise, taieturi sau zgarieturi pe piele
 • Radioterapie la nivelul pielii in ultimul an
 • Diverse infectii pe piele, stare infectiosa/gripala,
 • Herpes simplex in zona care trebuie tratata
 • Perioada de graviditate sau alaptatare
 • Antecedente de cicatrici cheloide sau hipertrofice sau vindecarea intarziataa diverselor leziuni