Acid Hialuronic Injectabil

Fillere cu acidul hialuronic

sunt cele mai folosite substante de umplere atat pentru stergerea ridurilor cat si pentru remodelajul volumetric al fetei si corpului, acidul hialuronic fiind un component fiziologic al tegumentului si structurilor corpului nostru, fiind tolerat fara reactii de respingere.

trat riduri nasogeniene

Acidul hialuronic este o substanta macromoleculara ce se se gaseste in spatiul intercelular al epidermei. Principala sa functie este de a retine apa si de a-si mari volumul putand corectand astfel depresiuni ale pielii (riduri).

Acidul hialuronic sufera metabolizarea din partea organismului si dupa un timp dispare din locul in care a fost injectat. Aceasta proprietate asociaza dezavantajul ca umplerile trebuiesc repetate periodic dar si marele avantaj ca daca pacientul nu se poate obisnui cu aspectul sau de dupa injectare aceasta situatie se rezolva de la sine prin metabolizarea fiziologica a acidului hialuronic injectat si disparitia aspectului pe care pacientul nu il agreeaza.

Trebuie sa precizam ca nu doar timpul este principalul dusman al pielii, ci si bagajul genetic, activitatea hormonala (scaderea titrului de estrogeni la menopauza), imbatranirea musculara, expunerea la razele solare ( UVA , UVB si saloanele de bronzat atunci cand timpul de expunere este exagerat) , fumatul, stresul, alimentatia necorespunzatoare.

Ce se poate corecta cu un filler cu acidul hialuronic?

Pot fi corectate ridurile de expresie de la nivelul fruntii (in asociere cu toxina botulinica, cand e cazul), ridurile aparute de la nas spre buze( nazo-labiale), linia de marioneta (ridurile in coltul gurii), ridurile de la nivelul gatului; se poate efectua un lifting al sprancenelor ( in asociere cu toxina botulinica), pot fi reconturati pometii si obrajii, ovalul fetei.

fil3

trat riduri nasogeniene

Cand este injectat imediat sub piele, acidul hialuronic intinde pielea, o tonifica si creaza o imagine proaspata, cu un aspect mai tanar si mai sanatos.

Beneficiile injectarii acidului hialuronic dureaza in general cateva luni, deci nu sunt permanente. Ca atare, tratamentul se repeta la interval de 6-12 luni in functie de dorintele pacientilor si de substanta injectata.

Exista numeroase formule de acid hialuronic functie de metodologie de fabricatie, fiecarei formule revenindu-i o anume indicatie teraputica. Dupa injectrea de acid hialuronic pot aparea incidente la locul injectarii traduse prin roseata, edem si uneori mici vanatai, incidente care pot fi tratate cu antiinflamatorii nesteroidiene, creme cu arnica sau vitamna K, punga cu gheata. Pentru prevenirea vanatailor este de dorit ca pacienta sa nu ia aspirina sau anticoagulante cu cateva zile inainte de injectare si sa fie la cateva zile distanta de ciclul menstrual.

fil1

marire buze

1 ml acid hialuronic injectat in buze

Injectarea este putin dureroasa si frecvent este suficienta anestezia locala cu creme anestezice si / sau utilizarea pungii cu gheata. Pentru unele indicatii, cum ar fi cum ar fi buzele, este necesara anestezierea prin blocaj troncular nervos.

Indicatii frecvente pentru acidul hialuronic:

 • ameliorarea cearcanelor
 • stergerea santului lacrimilor
 • stergerea santurilor nasogeniene
 • stergerea liniilor de marioneta
 • remodelarea formei si volumului buzelor
 • remodelarera formei nasului
 • remodelarea formei barbiei
 • remodelarea volumului obrajilor

fil2

Marci si tipuri de substante injectabile de umplere

Pe piata noastra apar in permanenta noi marci si tipuri de umplere injectabile pe baza de acid hialuronic. Intotdeauna este necesar sa va consultati cu un specialist care se ocupa cu injectarea acestor substante de umplere si sa va informati asupra tuturor proprietatilor materialului de umplere ales.

Cele mai folosite sunt:

 • Juvederm: gama de top de acid hialuronic produs in Franta, material resorbabil utilizat pentru corectarea ridurilor si pentru marirea buzelor. Rezista intre 7-12 lun
 • Boletero produs de Merz Aesthetic Italia, sedoreste a fi un concurent serios pentru juvederm
 • Teosyal: acid hialuronic fabricat in Elvetia, rezista 7-8 luni
 • Mesofiller nou intrat pe piata, produs de Mesoestetic Spania, liderul mondial in produse de mezoterapie, rezista 7-8 luni
 • Princess: acid hialuronic fabricat in Germania rezista 6-7 luni
 • Regenyal: acid hialuronic fabricat in Italia rezista 6-7 luni

Contactati-ne