Chirurgie laser cu Eufoton Aton, o tehnică revoluționară în chirurgia estetică și cel mai mic laser care încorporează tehnologia fracțională LIGHTSCAN
Eufoton Aton face minuni în următoarele situații:
- lipoliză asistată prin chirurgie laser (facială și corporală);
- endolift – o tehnică minim invazivă care presupune introducerea în piele a unei fibre optice la fel de fină ca un fir de păr, prin care se stimulează țesuturile, se permite restructurarea dermului din interior, se distruge grăsimea și se determină remodelarea pielii;
- fractional skin resurfacing – rejuvenarea feței, gâtului, decolteului, mâinilor, prin intermediul unui scanner care creează sute de microcoloane de coagulare, cu obținerea unei vindecări rapide și stimularea regenerării de colagen și elastină;
- tratamentul definitiv al hiperhidrozei;
- tratarea granuloamelor provocate de fillere;
- efectuarea de intervenții chirurgicale – cu ajutorul unui dispozitiv special și al unei fibre optice cu dimensiuni între 100 și 1.000 de microni.
Cum se realizează?
Această chirurgie laser folosește acțiunea fototermală în țesutul subdermal profund, utilizând depunerile de apă din organism. Laserul are o diodă de 1.470 nm folosită pentru tehnica endolift, iar lumina este livrată în piele cu ajutorul unei fibre optice de la 100 până la 1.000 nm.
Leziunea fototermală în interiorul țesutului adipos controlează retracția pielii. Chirurgia laser Eufoton este foarte sigură, având rezultate cosmetice similare procedurilor chirurgicale însă cu mai puține traumatisme și cicatrici. Leziunea laser fototermală din țesutul subdermal induce o creștere semnificativă a producției de colagen, care duce la o mai mare elasticitate a pielii.
Tratamentul vedetă – Endoliftul facial
Endoliftul este un tratament care presupune anestezie locală minimă. Procedeul este nedureros și durează doar 15 minute. Pacientul poate pleca imediat acasă, fiind o procedură noninvazivă, ale cărei efecte pot dura între 1 an și 3 ani. Multe personalități și vedete precum Madonna, Monica Belluci sau Sophia Loren optează pentru el. În ultimii ani, cerințele pacienților pentru lifting și remodelare corporală au crescut din cauza stilului nesănătos de viață și a fricii de a se supune unor intervenții chirurgicale. În această privință, rezultate încurajatoare pot fi obținute prin folosirea laserelor, care tind să reprezinte viitorul chirurgiei cosmetice și al conturării corporale.
Efectele chirurgiei laserului, mai exact tonifierea pielii și redobândirea fermității, sunt vizibile. Acțiunea fototermală a laserului din țesutul subdermal permite rezultate similare comparabile cu un lifting clasic cu fire, cu un confort mai mare pentru pacient, mai puțin dureros și fără cicatrici. Evident, vor exista mai puține complicații și un timp de recuperare mai rapid. Endoliftul emite o undă de 1.470 nm, iar lumina este livrată în piele cu fibră optică de la 100 la 1.000 nm.
Acțiunea endoliftului se produce la joncțiunea între dermul profund și stratul superficial al grăsimii. Rezultatul apare după 3 săptămâni și continuă până la trei-opt luni. Majoritatea pacienților necesită una sau două ședințe de tratament. Se recomandă purtarea unui pansament compresiv 3 zile. Durerea ușoară și senzațiile ușoare de arsură pot rezista 4-5 ore și pot fi controlate cu analgezice orale. Edeme pot să apară în zonele tratate pentru 5-6 zile și se rezolvă spontan, fără medicație. Un ușor masaj poate ajuta rezolvarea lor mai rapidă. În zonele tratate pot apărea echimoze, care se rezolva spontan în 7-10 zile. Trebuie să treacă opt luni pentru ca acele cicatrici subcutanate să se refacă în zona tratată, pentru a vedea cele mai bune rezultate. Tehnica endoliftingului este comparabilă cu rezultatele liftingului cu fire (minilifting), dar implică riscuri și un disconfort mult mai mic pentru pacient. Cu cât țesutul este mai bogat în apă și grăsimi, cu atât se realizează mai bine transmisia laserului, grăsimea fiind, în particular, bogată în glicerol care, în continuare, facilitează efectele pozitive ale laserului.
Rejuvenare facială prin chirurgie laser
Rejuvenarea facială se realizează cu laser fracțional pentru a obține un ten mai luminos, un tonus mai bun, fermitate și un efect de întinerire. De asemenea, laserul ajută la problemele acneice și depigmentează petele hiperpigmentare. Rejuvenarea poate fi efectuată în zona facială, gât, decolteu și mâini, prin intermediul unui scanner care creează sub piele sute de microcoloane de coagulare, cu obținerea unei vindecări rapide, stimularea regenerării colagenului și a elastinei.
Prin această tehnică se tratează leziuni vasculare (telangiectazii, cuperoză, acnee rozacee, lac venos, angioame). Se îmbunătățește aspectul cicatricilor, porii se închid, iar textura pielii devine tot mai fină.
Conturare facială prin chirurgie laser Eufoton
Este procedura de lifting cu fibră optică, în care se realizează retractia țesutului cutanat lax cu îndepărtarea simultană a excesului de țesut adipos din zona mandibulară și așa numită ”gușă”. Se lucrează cu o lungime de undă selectivă, care țintește grăsimea din hipodermul superficial, rezultatele fiind vizibile după doar o singură ședință de tratament.
Procedura este indicată pentru reconturarea și redefinirea etajului inferior al fetei – zona mandibulară, gușă, gât.
Lipolaser – liposucție cu chirurgie laser
Intervenție minim invazivă de îndepărtare a excesului de țesut adipos prin lichefierea grăsimii cu ajutorul fibrei laser și aspirarea acesteia. Spre deosebire de liposucția tradițională ce implică riscurile unei anestezii generale și perioada de recuperare post-chirurgicală, intervențiile lipolaser prezintă avantajul de a fi efectuate în ambulatoriu sub anestezie locală, putându-va relua activitățile zilnice imediat după intervenție.
Este indicată pentru ”gușă”, flancuri, genunchi, brațe, coapse intern și extern.
Tratamentul permanent al hiperhidrozei axilare
Este o tehnică inovativă de ablație laser a glandelor sudoripare ecrine din zona axilară, responsabile de transpirația excesivă. Se efectuează în ambulatoriu, sub anestezie locală. Este posibil un ușor disconfort post-intervenție.