Blefaroplastia – Tratamentul chirurgical pentru pleoape cazute sau cu exces de piele

Procedeul are ca scop eliminarea excesului tegumentar si grasos aflat la nivelul pleoapelor superioare si inferioare.

Cauza pleoapelor cazute sau a pungilor de sub ochi este, in primul rand, procesul de imbatranire manifestat prin scaderea elasticitatii pielii, modificari ale grasimii periorbitale si, nu in ultimul rand, actiunea radiatiei solare asupra tegumentelor periorbitale.

Apare un exces de piele si grasime care duce la scaderea cimpului vizual si aparitia oboselii vizuale prin ptoza pleoapei superioare precum si la aparitia de riduri si pungi la nivelul pleoapei inferioare si confera fizionomiei un aspect obosit.

O fata cu pleoape cazute si ochi obositi ara mult mai imbatranita decat varsta reala.

Redarea luminozitatii zonei ochilor este cea mai eficienta si mai simpla interventie chirurgicala estetica de reintinerire.

blefaroplastia

Interventia elimina aspectul de oboseala datorat pungilor pleoapelor inferioare si excesul de piele al pleoapei superioare, iar postoperator privirea capata luminozitate si voiciune, fizionomia devine mai deschisa, mai intinerita. Aceasta interventie se poate realiza independent sau impreuna cu alte interventii estetetice faciale non-invazive de tipul fillerelor sau toxina botulinica sau impreuna cu miniliftingul temporal.

De retinut

Interventia corecteaza pungile si tegumentul redundant al regiunii periorbitale. Dupa interventie, edemul si echimozele sunt constante si semnificative dar dispar in 4-7 zile.

Cicatricile postchirurgicale sunt foarte fine si in 3-4 luni devin insesizabile. Campul vizual se imbunatateste semnificativ iar fizionomia capata un aspect tonic, deschis.

Chirurgia pleoplelor cazute sau cu pungi se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor si nu este limitata de varsta.

rezultate blefaroplastie

Cum sa va pregatiti pentru interventie:

  • dupa consultatie, trebuie sa faceti analizele generale de sange (hemoleucograma, uree, glicemie, electroliti, factori de coagulare) si o electrocardiograma

Interventia se realizeaza cu anestezie locala, dureza 1-2 ore si nu necesita internarea subiectului.
Consecutiv interventiei si pe parcursul urmatoarelor 2-3 ore se vor aplica comprese reci in vederea preventiei edemului si echimozelor.
Nu se aplica pansament, doar benzi adezive sterile.
Firele se elimina la 4-6 zile postoperator, edemul si echimozele se reduc semnificativ dupa 4-7 zile si dispar la cca 10-14 zile dupa interventie. Rezultatele interventiei se mentin aprox 10 ani.

Pret informativ:

  • de la  500 euro blefaroplastie pleoape superioare
  • de la  500 euro blefaroplastie pleope inferioare, in functie de complexitatea interventiei
  • 700 – 1000 euro blefaroplastie pleoape superioare si inferioare

Contactati-ne