Blefaroplastia – Tratamentul chirurgical pentru pleoape căzute sau cu exces de piele

Procedeul are ca scop eliminarea excesului tegumentar și grăsos aflat la nivelul pleoapelor superioare și inferioare.

Cauza pleoapelor căzute sau a pungilor de sub ochi este, în primul rând, procesul de îmbătrânire manifestat prin scăderea elasticității pielii, modificări ale grăsimii periorbitale și, nu în ultimul rând, acțiunea radiației solare asupra tegumentelor periorbitale.

Apare un exces de piele și grăsime care duce la scăderea câmpului vizual și apariția oboselii vizuale prin ptoza pleoapei superioare, precum și la apariția de riduri și pungi la nivelul pleoapei inferioare și conferă fizionomiei un aspect obosit.

O față cu pleoape căzute și ochi obosiți arată mult mai îmbătrânită decât vârstă reală.

Redarea luminozității zonei ochilor este cea mai eficientă și mai simplă intervenție chirurgicală estetică de reîntinerire.

Intervenția elimină aspectul de oboseală datorat pungilor pleoapelor inferioare și excesul de piele al pleoapei superioare, iar postoperator privirea capătă luminozitate și vioiciune, fizionomia devine mai deschisă, mai întinerită. Această intervenție se poate realiza independent sau împreună cu alte intervenții estetice faciale non-invazive de tipul fillerelor sau toxină botulinică sau împreună cu miniliftingul temporal.

De reținut

Intervenția corectează pungile și tegumentul redundant al regiunii periorbitale. După intervenție, edemul și echimozele sunt constante și semnificative, dar dispar în 4-7 zile.

Cicatricile postchirurgicale sunt foarte fine și în 3-4 luni devin insesizabile. Câmpul vizual se îmbunătățește semnificativ, iar fizionomia capătă un aspect tonic, deschis.

Chirurgia pleoplelor căzute sau cu pungi se adresează atât femeilor, cât și bărbaților și nu este limitată de vârstă.

Cum să vă pregătiți pentru intervenție:

  • După consultație, trebuie să faceți analizele generale de sânge (hemoleucogramă, uree, glicemie, electroliți, factori de coagulare) și o electrocardiogramă.

Intervenția se realizează cu anestezie locală, durează 1-2 ore și nu necesită internarea pacientului.
Consecutiv intervenției și pe parcursul următoarelor 2-3 ore se vor aplica comprese reci în vederea prevenției edemului și echimozelor.
Nu se aplică pansament, doar benzi adezive sterile.
Firele se elimină la 4-6 zile postoperator, edemul și echimozele se reduc semnificativ după 4-7 zile și dispar la aproximativ 10-14 zile după intervenție. Rezultatele intervenției se mențin aproximativ 10 ani.

Preț informativ:

  • de la  500 € – blefaroplastie pleoape superioare.

  • de la  500 € – blefaroplastie pleope inferioare, în funcție de complexitatea intervenției.

  • 700 – 1.000 € – blefaroplastie pleoape superioare și inferioare.

Contactati-ne