Liposucția reprezintă aspirația chirurgicală, printr-o mică incizie, a grăsimii din diferite depozite adipoase inestetice

Liposucția este operația cea mai frecventă în chirurgia estetică.
O liposucțiune minimă, de maximum 300-400 mg grăsime, pe zone mici (genunchi, brațe, aripioare, bărbie dublă) nu necesită spitalizare; o liposucție importantă (scoaterea a mai mult de 500 mg) necesită o supraveghere de minimum 24 de ore.

liposuctie zone uzuale

Liposucția se practică atunci când o acumulare de grăsime este rezistentă la dietă și la exercițiile fizice. Liposucția nu este un tratament de slăbire, ci un tratament de remodelare, deoarece elimină acumulări de grăsime localizate, de origine genetică sau consecutive unor tumori benigne dobândite, lipoamele.

Liposucția este o tehnică adaptată anumitor părți ale corpului ca gâtul, fața posterioară a brațelor, burtă, fața externă a pulpelor, părțile laterale, talia și fața internă a genunchilor.
Operația se face sub anestezie locală pentru zonele mici sau generală când se tratează mai multe zone în aceeași ședința.

liposuctie zone mici

Zona care urmează a fi tratată prin liposucție se infiltrează cu o soluție specială care diluează grăsimea ce este apoi aspirată prin canule speciale, branșate la un aspirator.
Imediat după operație, apar echimoze însemnate, dureri locale similare unei febre musculare și edem al zonelor care au fost aspirate. În cazul liposucțiunilor minime, pacientul poate duce o viață activă la două zile după intervenție, iar în caz de liposucțiuni importante, un răgaz de 5-7 zile este necesar înainte de a relua o activitate normală.

Este foarte importantă purtarea unui bandaj elastic sau centură în zonele tratate, cel puțin 3 săptămâni după liposucție, pentru a favoriza retracția pielii și a evita efectul de piele flască.
După două săptămâni, pierderile adipoase sunt vizibile în centimetri. Este posibil să fiți dezamăgiți pentru că nu o să vedeți o pierdere în greutate, dar liposucția este o metodă de scădere în centimetri, nu în kilograme.

Pentru a evita recidivele și retușurile, pacienții trebuie să se supună unui regim postoperator și unor masaje care corectează inegalitățile de la suprafața pielii și neregularitățile provocate de retracția cicatricilor.

liposuctie inainte si dupa

Preț informativ:

  • 400 € liposucție laser bărbie dublă cu anestezie locală

  • 600 € liposucție laser genunchi sau șolduri cu anestezie locală

  • 500 € liposucție laser mică abdomen cu anestezie locală

  • 1.300-2.500 € liposucție zone mari/multiple cu anestezie generală și internare 24 ore.

Contactati-ne