Liposuctia reprezinta aspiratia chirurgicala, printr-o mica incizie, a grasimii din diferite depozite adipoase inestetice

Liposuctia este operatia cea mai frecventa in chirurgia estetica.
O liposuctiune minima, de max 300-400mg grasime, pe zone mici (genunchi, brate, aripioare, barbie dubla)nu necesita spitalizare; o liposuctie importanta (scoaterea a mai mult de 500mg) necesita o supraveghere de minim 24 ore.

liposuctie zone uzuale

Liposuctia se practica atunci cand o acumulare de grasime este rezistenta la dieta si la exercitiile fizice. Liposuctia nu este un tratament de slabire ci un tratament de remodelare deoarece elimina acumulari de grasime localizate, de origine genetica sau consecutive unor tumori benigne dobandite, lipoamele.

Liposuctia este o tehnica adaptata anumitor parti ale corpului ca gatul, fata posterioara a bratelor, burta, fata externa a pulpelor, partile laterale, talia si fata interna a genunchilor.
Operatia se face sub anestezie locala pentru zonele mici sau generala cand se trateaza mai multe zone in aceeasi sedinta.

liposuctie zone mici

Zona care urmeaza a fi tratata prin liposuctie se infiltreaza cu o solutie speciala care dilueaza grasimea ce este apoi aspirata prin canule speciale bransate la un aspirator.
Imediat dupa operatie apar echimoze insemnate, dureri locale similare unei febre musculare si edem al zonelor care au fost aspirate. In cazul liposuctiunilor minime, pacientul poate duce o viata activa la doua zile dupa interventie,iar in caz de liposuctiuni importante, un ragaz de 5-7 zile este necesar inainte de a relua o activitate normala.

Este foarte important purtarea unui bandaj elastic sau centura a zonelor tratate cel putin 3 saptamani dupa liposuctie pentru a favoriza retractia pielii si a evita efectul de piele flasca.
Dupa doua saptamani, pierderile adipoase sunt vizibile in centimetri. Este posibil sa fiti dezamagiti pentru ca nu o sa vedeti o pierdere in greutate, dar liposuctia este o metoda de scadere in cm nu in kg.

Pentru a evita recidivele si retusurile, pacientii trebuie sa se supuna unui regim postoperator si unor masaje care corecteaza inegalitatile de la suprafata pielii si neregularitatile provocate de refractia cicatricelor.

liposuctie inainte si dupa

Pret informativ:

  • 400 euro liposuctie laser barbie dubla cu anestezie locala
  • 600 euro liposuctie laser genunchi sau solduri cu anestezie locala
  • 500 euro liposuctie laser mica abdomen cu anestezie locala
  • 1300-2500 euro liposuctia zone mari/multiple cu anestezie generala si internare 24 ore

Contactati-ne