Implantele mamare pentru modificare formei sanilor reprezinta una dintre cele mai cerute interventii estetice

marire sani
Procedeul se adreseaza tuturor femeilor care isi doresc modificarea dimensiunilor sau formei sanilor, corectarea unor asimetrii mamare, ptozei sau mai grav, a unor sechele sau malformatii congenitale. Interventia chirurgicala de implant mamar consta in introducerea unui implant(proteza) intr-un buzunar creat la nivelul sanului.

Sanii voluptosi au reprezentat intotdeauna un simbol al senzualitatii si feminitatii, motiv pentru care in prezent multe dintre femei aleg sa isi modifice forma si marirea sanilor cu ajutorul implanturilor mamare. In prezent nu exista nici o dovada stiintifica ca utilizarea implanturilor mamare ar favoriza aparitia cancerului de san, sau a altor afectiuni grave, astfel ca aceasta operatie de marire a sanilor este una dintre cele mai solicitate interventii practicate in scop estetic atat pe plan mondial cat si in tara noastra.

Marirea sanilor este in primul rand o decizie personala si nu una medicala atata timp cat nu exista malformatii sau afectiuni mamare. Imbunatatirea aspectului glandei mamare poate creste increderea de sine a persoanei in cauza. Cunoasterea cat mai exacta a posibilitatilor tehnologice si medicale, a avantajelor, dezavantajelor, a riscurilor si a implicatiilor operatiei de implant mamar, este primul si cel mai important pas in vederea luarii unei decizii informate in acest sens. Chirurgul si personalul medical va pot oferi informatii si recomandari obiective, membrii familiei va pot spune parerea lor asupra ce ar trebui sa faceti, dar, doar dvs. veti lua decizia maririi sanilor.

Tipuri de implanturi mamare

In functie de materialul din care sunt confectionate, exista 2 tipuri principale de implanturi mamare: implanturi cu ser fiziologic si implanturi pe baza de silicon.

Implanturile mamare cu ser fiziologic au fost in trecut principala metoda de marire a sanilor. Principalul avantaj al acestora era faptul ca, in cazul in care aparea o ruptura, serul putea fi absorbit fara probleme de catre organism. Senzatia mai putin naturala la palpare, zgomotul de apa galgaita, riscul de aparitie a unor cute si posibilitatea scaderii in volum au scazut popularitatea acestor tipuri de implante

Implanturile cu silicon sunt cele mai moderne si mai utilizate implanturi mamare la ora actuala. Acestea contin la exterior un invelis de silicon, iar la interior gel siliconic care nu se imprastie daca invelisului este deteriorat. In plus, implanturile cu silicon sunt placute la atingere si dau senzatia unei glande mamare naturale.

marire sani

Important!

Operatia de implant mamar/marire de sani imbunatateste aspectul fizic, dar asta nu inseamna ca va imbunatati si alte aspecte personale sau emotionale ale persoanei implicate..

Candidatele perfecte pentru operatia de implant mamar/marire de sani:

 • consideri ca ai sanii prea mici;
 • consideri ca sanii tai sunt asimetrici;
 • consideri ca sanii tai s-au lasat in urma nasterii sau a alaptarii;
 • consideri ca sanii tai s-au lasat dupa ce ai tinut o cura de slabire;
 • ai peste 18 ani;
 • ai asteptari realiste fata de finalitatea procedurii;
 • nu esti insarcinata si nu alaptezi;
 • nu ai nicio infectie in corp.

Interventia de implant mamar/marire de sani dureaza aproximativ 1,5 – 2,5 ore si necesita de regula anestezie generala In cazuri selectionate se poate folosi si anestezia locala cu sedare intra-venoasa. Dupa operatie, pacienta va ramine internata o zi sau poate fi externata in seara interventiei, in functie de evolutie si de cele convenite preoperator.

Implantul mamar se introduce intr-un buzunar creat printr-o incizie ce poate fi:

 • la nivelul santului mamar – este una dintre cele mai folosite tehnici, iar marele avantaj al acestei metode este usurinta pentru scoaterea si inlocuirea implanturilor;
 • trans-areolara – presupune o incizie semicirculara, exact pe marginea inferioara a areolei, dar nu orice pacienta este candidata potrivita pentru acest tip de interventie, ci doar cele care au areole mai mari.

Buzunarul (in care se introduce implantul mamar poate fi submuscular sau subglandular:

marire sani

 • Submuscular – sub muschiul mare pectoral. Acesta va fi ridicat din zona sa de insertie si va acoperi implantul pe aproximativ 2/3 din dimensiuni.
 • Subglandular – in spatiul dintre glanda mamara si muschi. Conditia esentiala in acest caz este prezenta unei glande mamare de dimensiuni medii sau mari si a unor tesuturi cu grosime suficienta cat sa permita acoperirea corecta a implantului.

Oricum, atat locul de insertie, cat si tipul de incizie, dimensiunea si forma implantului vor fi stabilite impreuna cu tine, la consultatia preoperatorie, in urma efectuarii unor masuratori ale sanului si toracelui.

Dupa interventia de marire a sanilor urmeaza procesul de recuperare prin care poti trece usor, fara dureri, daca urmezi instructiunile primite:

 • nu ai voie sa dormi pe burta cel putin 3 luni dupa interventie;
 • orice activitate intensa (alergare, sarituri, s.a.) este interzisa. Acestea pot duce la ruperea cusaturilor sau dislocarea implanturilor;
 • poti face dus dupa cateva zile, doar cu apa calduta, deoarece apa fierbinte stimuleaza sangerarea;
 • timp de o luna si jumatate vei purta un sutien special conceput pentru recuperare;
 • se evita contactul sexual pentru cel putin 3 saptamani;
 • este recomandat sa eviti fumatul dupa operatie;
 • sportul poate fi reluat dupa cel putin o luna de la interventie si asta treptat: initial doar miscari simple ale picioarelor, apoi trunchiul si, in final, exercitiile obisnuite;
 • este interzis orice fel de medicatie fara acordul medicului chirurg.


Care este durata de viata a implanturilor?

Datorita evolutiei tehnologiei, un implant cu silicoane are o durata de viata medie de 10-15 ani, desi din punct de vedere fizic, un implant cu silicoane poate rezista si o viata intreaga insa, in cazul in care apar complicatii, protezele trebuie schimbate.
Pe internet exista o multime de informatii despre inlocuirea implanturilor la fiecare 10 – 15 ani, insa nu exista date reale care sa sustina aceasta afirmatie.

“In cazul in care implanturile nu te deranjeaza, atunci nu le deranja nici tu.”

Pret aproximativ 2500-3500 euro in functie de tipul implantelor folosite.

Contactati-ne