Implanturile mamare pentru modificarea formei sânilor reprezintă una dintre cele mai cerute intervenții estetice

marire sani

Procedeul se adresează tuturor femeilor care își doresc modificarea dimensiunilor sau formei sânilor, corectarea unor asimetrii mamare, ptozei sau, mai grav, a unor sechele sau malformații congenitale. Intervenția chirurgicală de implant mamar constă în introducerea unui implant (proteză) într-un buzunar creat la nivelul sânului.

Sânii voluptuoși au reprezentat întotdeauna un simbol al senzualității și feminității, motiv pentru care, în prezent, multe dintre femei aleg să își modifice forma și mărimea sânilor cu ajutorul implanturilor mamare.

Nu există nicio dovadă științifică că utilizarea implanturilor mamare ar favoriza apariția cancerului de sân sau a altor afecțiuni grave, astfel că operația de mărire a sânilor este una dintre cele mai solicitate intervenții practicate în scop estetic, atât pe plan mondial, cât și în țara noastră.

Mărirea sânilor este, în primul rând, o decizie personală, și nu una medicală, atât timp cât nu există malformații sau afecțiuni mamare. Îmbunătățirea aspectului glandei mamare poate crește încrederea de sine a persoanei în cauză. Cunoașterea cât mai exactă a posibilităților tehnologice și medicale, a avantajelor, dezavantajelor, a riscurilor și a implicațiilor operației de implant mamar este primul și cel mai important pas în vederea luării unei decizii informate în acest sens. Chirurgul și personalul medical vă pot oferi informații și recomandări obiective, membrii familiei vă pot spune părerea lor asupra ce ar trebui să faceți, dar doar dvs. veți lua decizia măririi sânilor.

Tipuri de implanturi mamare

În funcție de materialul din care sunt confecționate, există două tipuri principale de implanturi mamare: implanturi cu ser fiziologic și implanturi pe bază de silicon.

Implanturile mamare cu ser fiziologic au fost în trecut principala metodă de mărire a sânilor. Principalul avantaj al acestora era faptul că, în cazul în care apărea o ruptură, serul putea fi absorbit fără probleme de către organism. Senzația mai puțin naturală la palpare, zgomotul de apă gâlgâită, riscul de apariție a unor cute și posibilitatea diminuării în volum au scăzut popularitatea acestor tipuri de implanturi.

Implanturile cu silicon sunt cele mai moderne și mai utilizate implanturi mamare la ora actuală. Acestea conțin la exterior un înveliș de silicon, iar la interior gel siliconic care nu se împrăștie dacă învelișul este deteriorat. În plus, implanturile cu silicon sunt plăcute la atingere și dau senzația unei glande mamare naturale.

marire sani

Important!

Operația de implant mamar/mărire de sâni îmbunătățește aspectul fizic, dar asta nu înseamnă că va îmbunătăți și alte aspecte personale sau emoționale ale persoanei implicate.

Candidatele perfecte pentru operația de implant mamar/mărire de sâni:

 • consideri că ai sânii prea mici;
 • consideri că sânii tăi sunt asimetrici;
 • consideri că sânii tăi s-au lăsat în urma nașterii sau a alăptării;
 • consideri că sânii tăi s-au lăsat după ce ai ținut o cură de slăbire;
 • ai peste 18 ani;
 • ai așteptări realiste față de finalitatea procedurii;
 • nu ești însărcinată și nu alaptezi;
 • nu ai nicio infecție în corp.

Intervenția de implant mamar/mărire de sâni durează aproximativ 1,5 – 2,5 ore și necesită, de regulă, anestezie generală. În cazuri selecționate se poate folosi și anestezia locală cu sedare intravenoasă. După operație, pacienta va rămâne internată o zi sau poate fi externată în seara intervenției, în funcție de evoluție și de cele convenite preoperator.

Implantul mamar se introduce într-un buzunar creat printr-o incizie ce poate fi:

 • la nivelul șanțului mamar – este una dintre cele mai folosite tehnici, iar marele avantaj al acestei metode este ușurința pentru scoaterea și înlocuirea implanturilor;
 • trans-areolară – presupune o incizie semicirculară, exact pe marginea inferioară a areolei, dar nu orice pacientă este candidata potrivită pentru acest tip de intervenție, ci doar cele care au areole mai mari.

Buzunarul în care se introduce implantul mamar poate fi submuscular sau subglandular:

marire sani

 • Submuscular – sub mușchiul mare pectoral. Acesta va fi ridicat din zona sa de inserție și va acoperi implantul pe aproximativ 2/3 din dimensiuni.
 • Subglandular – în spațiul dintre glanda mamară și mușchi.
  Condiția esențială în acest caz este prezența unei glande mamare de dimensiuni medii sau mari și a unor țesuturi cu grosime suficientă cât să permită acoperirea corectă a implantului.
  Oricum, atât locul de inserție, cât și tipul de incizie, dimensiunea și forma implantului vor fi stabilite împreună cu tine, la consultația preoperatorie, în urma efectuării unor măsurători ale sânului și toracelui.
  După intervenția de mărire a sânilor urmează procesul de recuperare prin care poți trece ușor, fără dureri, dacă urmezi instrucțiunile primite:
 • nu ai voie să dormi pe burtă cel puțin 3 luni după intervenție;
 • orice activitate intensă (alergare, sărituri, s.a.) este interzisă. Acestea pot duce la ruperea cusăturilor sau dislocarea implanturilor;
 • poți face duș după câteva zile, doar cu apă călduță, deoarece apa fierbinte stimulează sângerarea;
 • timp de o lună și jumătate vei purta un sutien special conceput pentru recuperare;
 • se evită contactul sexual pentru cel puțin 3 săptămâni;
 • este recomandat să eviți fumatul după operație;
 • sportul poate fi reluat după cel puțin o lună de la intervenție și asta treptat: inițial doar mișcări simple ale picioarelor, apoi trunchiul și, în final, exercițiile obișnuite;
 • este interzisă orice fel de medicație fără acordul medicului chirurg.

Care este durata de viață a implanturilor?

Datorită evoluției tehnologiei, un implant cu silicon are o durată de viață medie de 10-15 ani, deși, din punct de vedere fizic, poate rezista și o viață întreagă. În cazul în care apar complicații, protezele trebuie însă schimbate.
Pe internet există o mulțime de informații despre înlocuirea implanturilor la fiecare 10 – 15 ani însă nu există date reale care să susțină această afirmație.

„În cazul în care implanturile nu te deranjează, atunci nu le deranja nici tu.”

Preț aproximativ

 • 2.500-3.500 €, în funcție de tipul implanturilor folosite.

Contactati-ne