Abdominoplastia imbunatateste aspectul abdomenului si elimina excesul de piele si vergeturile acesteia

Abdominoplastie este o procedura chirurgicala prin care se elimina un exces tegumentar si de tesut adipos de la nivelul abdomenului, exces denumit popular sort abdominal.

Operatia este indicata femeilor dupa ce au nascut si pielea abdomenului nu s-a retractat corespunzator sau persoanelor care au pierdut o cantitate mare din greutatea corporala iar muschii si pielea si-au pierdut fermitatea. In plus, procedura este de asemenea potrivita pentru persoanele mai in varsta a caror piele si-a pierdut elasticitatea.

Abdominoplastie clasica – in cazul exceselor tegimentare importante se va practica incizia in ancora sau ‘T’ inversa – o incizie de-a lungul abdomenului inferior, de la spina iliaca anterosuperioara dreapta la cealalta, pe linia de deasupra pubisului si a doua incizie perpendiculara pe prima, in mijloc, iar dupa excizia excesului se va repozitiona ombilicul.

Daca excesul tegumentar este moderat se poate evita incizia perpendiculara si chiar repozitionarea ombilicului daca excesul este localizat mai ales in partea inferioara a abdomenului.

Mini abdominoplastia se practica in cazul excesului tegumentar minim si presupune eliminarea acestuia printr-o incizie in jurul ambilicului. Se poate efectua cu anestezie locala.

Operatia de abdominoplastie necesita, de obicei,anestezie generala si minim o zi de spitalizare si de recuperare la spital. Dupa externare, timpul de recuperare va varia de la persoana la persoana, in medie doua-patru saptamani inainte de a reveni la locul de munca, si de la trei-sase saptamani inainte de a reveni la activitatile solicitante. Se recomanda utilizarea timp de o luna – doua dupa interventia chirurgicala a unui corset elastic abdominal in perioada de recuperare.

In timpul perioadei de recuperare dupa operatia de abdominoplastie, pacientul poate simti dureri musculare locale in timpul efortului, pot apare infectii superficiale la nivelul suturii, amorteala, acumulare de lichid, cheaguri de sange, cicatrici.

In orice caz, trebuie remarcat faptul ca cicatricile formate in urma interventiei chirurgicale de abdominoplastie par mai severe in primele trei pana la sase luni dupa interventia chirurgicala insa dupa noua luni scad in intensitate.

Este important de retinut ca in fiecare caz va ramane o cicatrice dupa operatia de abdominoplastie, de obicei ascunsa in zona inghinala sau intr-o zona in care exista deja o cuta naturala.

rezultate abdominoplastia

Rezultatele operatiei pot fi vazute la scurt timp dupa procedura, dar rezultatul final se va evalua la 2-3 luni de la interventie. Rezultatele interventiei chirurgicale pot fi pastrate pentru multi ani, dar ele sunt influentate de diversi factori, inclusiv modificari in greutate si sarcina. Activitatea fizica regulata si o dieta echilibrata sunt metoda recomandata pentru a pastra rezultatele operatiei pe termen lung si pentru a reduce necesitatea unei interventii suplimentare de abdominoplastie.

Ca orice interventie chirurgicala, si efectuarea interventiei chirurgicale de abdominoplastie include riscuri precum sangerari, infectii, acumulare de lichid, schimbari ale sensibilitatii in zona inciziei – de obicei o lipsa de sensibilitate, deschideri ale suturilor, necroza la nivelul pielii si schimbarea formei buricului.

Pret informativ:

  • 1800-2500 euro abdominoplastia cu anestezie generala si 24 ore spitalizare
  • 1000-1500 euro mini abdominoplastia cu anestezie generala fara spitalizare

Contactati-ne