Abdominoplastia îmbunătățește aspectul abdomenului și elimină excesul de piele și vergeturile

Abdominoplastia este o procedură chirurgicală prin care se elimină un exces tegumentar și de țesut adipos de la nivelul abdomenului, exces denumit popular șorț abdominal.

Operația este indicată femeilor după ce au născut și pielea abdomenului nu s-a retractat corespunzător sau persoanelor care au pierdut o cantitate mare din greutatea corporală, iar mușchii și pielea și-au pierdut fermitatea. În plus, procedura este, de asemenea, potrivită pentru persoanele mai în vârstă, a căror piele și-a pierdut elasticitatea.

Abdominoplastie clasică – în cazul exceselor tegumentare importante se va practica incizia în ancoră sau ‘T’ invers – o incizie de-a lungul abdomenului inferior, de la spină iliacă anterosuperioara dreapta la cealaltă, pe linia de deasupra pubisului și a două incizie perpendiculară pe prima, în mijloc, iar după excizia excesului se va repoziționa ombilicul.

Dacă excesul tegumentar este moderat se poate evita incizia perpendiculară și chiar repoziționarea ombilicului dacă excesul este localizat mai ales în partea inferioară a abdomenului.

Mini-abdominoplastia se practică în cazul excesului tegumentar minim și presupune eliminarea acestuia printr-o incizie în jurul ombilicului. Se poate efectua cu anestezie locală.

Operația de abdominoplastie necesită, de obicei, anestezie generală și minimum o zi de spitalizare și de recuperare la spital. După externare, timpul de recuperare va varia de la persoană la persoană, în medie două-patru săptămâni înainte de a reveni la locul de muncă, și de la trei-șase săptămâni înainte de a reveni la activitățile solicitante. Se recomandă utilizarea timp de o lună – două după intervenția chirurgicală a unui corset elastic abdominal în perioada de recuperare.

În timpul perioadei de recuperare după operația de abdominoplastie, pacientul poate simți dureri musculare locale în timpul efortului, pot apărea infecții superficiale la nivelul suturii, amorțeală, acumulare de lichid, cheaguri de sânge, cicatrici.

În orice caz, trebuie remarcat faptul că cicatricile formate în urma intervenției chirurgicale de abdominoplastie par mai severe în primele trei până la șase luni după intervenția chirurgicală însă după nouă luni scad în intensitate.

Este important de reținut că în fiecare caz va rămâne o cicatrice după operația de abdominoplastie, de obicei ascunsă în zona inghinală sau într-o zonă în care există deja o cută naturală.

rezultate abdominoplastia

Rezultatele operației pot fi văzute la scurt timp după procedură, dar rezultatul final se va evalua la 2-3 luni de la intervenție. Rezultatele intervenției chirurgicale pot fi păstrate pentru mulți ani, dar ele sunt influențate de diverși factori, inclusiv modificări în greutate și sarcină. Activitatea fizică regulată și o dietă echilibrată sunt metoda recomandată pentru a păstra rezultatele operației pe termen lung și pentru a reduce necesitatea unei intervenții suplimentare de abdominoplastie.

Ca orice intervenție chirurgicală, și efectuarea intervenției chirurgicale de abdominoplastie include riscuri precum sângerări, infecții, acumulare de lichid, schimbări ale sensibilității în zona inciziei – de obicei o lipsă de sensibilitate, deschideri ale suturilor, necroză la nivelul pielii și schimbarea formei buricului.

Preț informativ:

  • 1.800-2.500 € abdominoplastia cu anestezie generală și 24 ore spitalizare

  • 1.000-1.500 € mini abdominoplastia cu anestezie generală, fără spitalizare

Contactati-ne