Frumusețe fără limite cu noile operații estetice corporale și faciale

Chirurgia estetică se referă la operațiile chirurgicale de înfrumusețare, precum liftingul facial sau liposucția, care presupun o intervenție invazivă asupra organismului. Chirurgia estetică poate îmbunătăți aspectul fizic, însă implică totodată o serie de riscuri pe care trebuie să le aveți în vedere.

 

Dr. Cristina Bejan, chirurg estetician

Este foarte important ca așteptările dumneavoastră să vizeze îmbunătățirea aspectului fizic, nicidecum perfecțiunea. Nu vă așteptați să vă transformați peste noapte în vedeta preferată, întrucât veți suferi, cu siguranță, o mare dezamăgire. De asemenea, nu pretindeți de la chirurgia estetică să salveze o relație intimă defectuoasă, să vă propulseze în carieră sau să vă îmbunătățească viața socială. Bineînțeles că, după o intervenție estetică cu rezultatul dorit, stima și încrederea de sine va crește considerabil și acest aspect va aduce ulterior îmbunătățiri în viața socială și profesională

Chirurgia estetică nu este acoperită de asigurările de sănătate, așadar implică o investiție consistentă, care poate varia de la câteva zeci de euro, până la sute sau chiar mii, în funcție de procedură. Luați în considerare și costuri ulterioare intervenției, necesare pentru eventuale proceduri de corectare.

Insatisfacția privind rezultatele obținute în urma unei proceduri estetice este posibilă atunci când așteptările nu sunt realiste.

Imediat după o procedură estetică, veți avea nevoie de zile, săptămâni sau chiar luni de recuperare. Consecințele fizice (leziunile, durerile, slăbiciunea corporală și disconfortul generalizat) trebuie să fie asumate de fiecare pacient în parte, înainte de efectuarea oricărei intervenții de natură estetică. Nu în ultimul rând, procedura poate să afecteze anumite aspecte ale vieții personale și profesionale.

La prima consultație se va evalua regiunea anatomică vizată și se vor solicita informații despre istoricul medical personal, tratamentele medicamentoase urmate și așteptările personale ale pacientului. În timpul acestei discuții se va stabili dacă:

  • Sunteți un candidat potrivit pentru procedura în cauză (de ce da și de ce nu);
  • Există tratamente alternative mai puțin invazive care ar putea rezolva problema;
  • Problema poate fi soluționată printr-o singură intervenție sau este posibil să fie necesare mai multe proceduri consecutive;
  • Există mai multe opțiuni chirurgicale și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre acestea;
  • Rezultatele vor fi temporare sau permanente;
  • Anestezia folosită va avea efecte adverse importante;
  • Procedura implică spitalizare (și pentru ce perioadă);
  • Există riscul apariției unor complicații și care sunt acestea;
  • Progresul va fi monitorizat după intervenție și cât timp.

Calitatea de candidat potrivit pentru o anumită procedură estetică se stabilește în funcție de starea de sănătate a pacientului, așteptările sale realiste și echilibrul său mental (ia această decizie cu discernământ).

La fel ca în cazul oricărei alte operații, este necesară o pregătire specială înainte de efectuarea unei proceduri estetice. Perioada preparatorie poate să înceapă cu trei săptămâni înainte de data stabilită pentru intervenție.

Primul pas în procesul pregătirii este renunțarea la fumat și alcool. Ambele vicii pot afecta major capacitatea de vindecare a organismului. Astfel, fumatul obstrucționează circulația sanguină în toate regiunile corporale, constituind o piedică importantă în recuperare. Fumătorii nu sunt candidați buni pentru liposucția abdominală sau liftingul facial, de pildă.

Alcoolul afectează imunitatea organismului, făcându-l mai susceptibil la îmbolnăvire. Totodată, consumul de băuturi alcoolice în perioada premergătoare unei operații crește riscul hemoragiilor.

Cu două săptămâni înainte de intervenție, veți fi informat ce medicamente puteți lua, fără să vă compromiteți șansele de reușită a operației. Medicamentele antiinflamatorii, ibuprofenul, anticoagulantele sau suplimentele de vitamina E sunt câteva exemple de substanțe pe care ar trebui să le consumați doar cu acordul medicului.

Veți fi instruit care sunt suplimentele alimentare pe care le puteți lua în acest interval, pentru a ajuta organismul să își regenereze rapid țesuturile. Vitaminele A și C întăresc imunitatea și cresc rezistența țesutului cutanat, bromelaina previne umflăturile postoperatorii, iar unguentul homeopat cu arnică poate fi utilizat pentru prevenirea și tratarea vânătăilor. Fierul și calciul sunt recomandate, de asemenea, înainte de liposucție.

Cu o săptămână înainte de procedura, limitați aportul de sare din dietă, pentru a reduce din disconfortul postoperator. Suplimentați porțiile zilnice de fructe, legume și proteine, astfel încât să beneficiați de o imunitate de fier și șanse maxime de recuperare ușoară.

În funcție de complexitatea intervenției și de tipul anesteziei, va trebui să efectuați un set de analize de sânge, electrocardiogramă, radiografie pulmonară și un consult cu medicul anestezist.

Analizele de sânge uzuale – hemoleucogramă completă, teste de coagulare, electroliți, uree și creatinină, glicemie.

Contactati-ne