Frumusete fara limite cu noile operatii estetice corporale si faciale

Chirurgia estetica se refera la operatiile chirurgicale de infrumusetare, precum liftingul facial sau liposuctia care presupun o interventie invaziva asupra organismului. Chirurgia estetica poate imbunatati aspectul fizic, insa implica totodata o serie de riscuri pe care trebuie sa le aveti in vedere.

dr cristina bejan

Este foarte important ca asteptarile dumneavoastra sa vizeze imbunatatirea aspectului fizic, nicidecum perfectiunea. Nu va asteptati sa va transformati peste noapte in vedeta preferata, intrucat veti suferi cu siguranta o mare dezamagire. De asemenea, nu pretindeti ca chirurgia estetica sa salveze o relatie intima defectuoasa, sa va propulseze in cariera sau sa va imbunatateasca viata sociala. Bineinteles ca dupa o interventie estetica cu rezultatul dorit, stima si increderea de sine va creste considerabil si acest aspect va aduce ulterior imbunatatiri in viata sociala si profesionala

Chirurgia estetica nu este acoperita de asigurarile de sanatate, asadar implica o investitie consistenta, care poate varia de la cateva zeci de euro, pana la sute sau chiar mii, in functie de procedura. Luati in considerare si costuri ulterioare interventiei, necesare pentru eventuale proceduri de corectare.

Insatisfactia privind rezultatele obtinute in urma unei proceduri estetice este posibila in atunci cand asteptarile nu sunt realiste.

Imediat dupa o procedura estetica, veti avea nevoie de zile, saptamani sau chiar luni de recuperare. Consecintele fizice (leziunile, durerile, slabiciunea corporala si disconfortul generalizat) trebuie sa fie asumate de fiecare pacient in parte, inainte de efectuarea oricarei interventii de natura estetica. Nu in ultimul rand, procedura poate sa afecteze anumite aspecte ale vietii personale si profesionale.

La prima consultatie se va evalua regiunea anatomica vizata si se vor solicita informatii despre istoricul medical personal, tratamentele medicamentoase urmate si asteptarile personale ale pacientului. In timpul acestei discutii se va stabilii daca

  • Sunteti un candidat potrivit pentru procedura in cauza (de ce da si de ce nu);
  • Exista tratamente alternative mai putin invazive care ar putea rezolva problema;
  • Problema poate fi solutionata printr-o singura interventie sau este posibil sa fie necesare mai multe proceduri consecutive;
  • Exista mai multe optiuni chirurgicale si care sunt avantajele si dezavantajele fiecareia dintre acestea;
  • Rezultatele vor fi temporare sau permanente;
  • Anestezia folosita va avea efecte adverse importante;
  • Procedura implica spitalizare (si pentru ce perioada);
  • Exista riscul aparitiei unor complicatii si care sunt acestea;
  • Progresul va fi monitorizat dupa interventie si cat timp;

Calitatea de canditat potrivit pentru o anumita procedura estetica se stabileste in functie de starea de sanatate a pacientului, asteptarile sale realiste si echilibrul sau mental (ia aceasta decizie cu discernamant).

La fel ca in cazul oricarei alte operatii, este necesara o pregatire speciala inainte de efectuarea unei proceduri estetice. Perioada preparatorie poate sa inceapa cu trei saptamani inainte de data stabilita pentru interventie.

Primul pas in procesul pregatirii este renuntarea la fumat si alcool. Ambele vicii pot afecta major capacitatea organismului de vindecare. Astfel, fumatul obstructioneaza circulatia sanguina in toate regiunile corporale, constituind o piedica importanta in recuperare. Fumatorii nu sunt candidati buni pentru liposuctia abdominala sau liftingul facial, de pilda.

Alcoolul afecteaza imunitatea organismului, facandu-l mai susceptibil la imbolnavire. Totodata, consumul de bauturi alcoolice in perioada premergatoare unei operatii creste riscul hemoragiilor.

Cu doua saptamani inainte de interventie veti fi informat ce medicamente puteti lua, fara sa va compromiteti sansele de reusita a operatiei. Medicamentele antiinflamatorii, ibuprofenul, anticoagulantele sau suplimentele de vitamina E sunt cateva exemple de substante pe care ar trebui sa le consumati doar cu acordul medicului.

Veti fi instruit care sunt suplimentele alimentare pe care le puteti lua in acest interval, pentru a ajuta organismul sa isi regenereze rapid tesuturile. Vitaminele A si C intaresc imunitatea si cresc rezistenta tesutului cutanat, bromelaina previne umflaturile postoperatorii, iar unguentul homeopat cu arnica poate fi utilizat pentru prevenirea si tratarea vanatailor. fierul si calciul sunt recomandate, de asemenea, inainte de liposuctie.

Cu o saptamana inainte de procedura, limitati aportul de sare din dieta, pentru a reduce din disconfortul postoperator. Suplimentati portiile zilnice de fructe, legume si proteine, astfel incat sa beneficiati de o imunitate de fier si sanse maxime de recuperare usoara.

In functie de complexitatea interventiei si de tipul anesteziei va trebui sa efectuati un set de analize de sange, electrocardiograma, radiografie pulmonara si un consult cu medicul anestezist.

Analizele de sange uzuale – hemoleucograma completa, teste de coagulare, electroliti, uree si creatinina, glicemie.

Contactati-ne