• -

Carboxiterapia, tratament cu dioxid de carbon

Category:Blog

Dacă, până acum, nicio metodă nu și-a dovedit eficiența pe termen lung împotriva vergeturilor, iată că specialiștii susțin despre carboxiterapie că ar fi cea mai revoluționară invenție de la toxina botulinică încoace.

Cum acționează carboxiterapia?

carboxiterapia inainte si dupa

Carboxiterapia – înainte și după

Carboxiterapia reprezintă injectarea de dioxid de carbon sub piele și în depozitele de grăsime.

Medicii susțin că aceste injecții au rolul de a dilata vasele de sânge, îmbunătățind astfel circulația sanguină și a oxigenului și stimulând regenerarea celulelor epidermei. Carboxiterapia nu este nicidecum nouă, fiind folosită în Franța în urmă cu câteva decenii ca tratament pentru circulația sanguină proastă, obstruarea arterelor și alte probleme la nivelul inimii.

Cea mai nouă descoperire a specialiștilor de la Universitatea din Siena, Italia, scoate la iveală efectele remarcabile în reducerea stratului de grăsime. În cadrul studiului, 48 de femei au urmat șase ședințe de terapie pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care cercetătorii au constatat o reducere a dimensiunii coapselor și taliei cu 2 cm, respectiv 3 cm și o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii, aceasta devenind mai fermă și mai puțin afectată de celulită.  Potrivit esteticienilor, singurele reguli post-intervenție de care trebuie să țină cont pacientul sunt: abținerea de la activități sportive intense în urmatoatele două ore și evitarea băilor fierbinți timp de patru ore după administrarea injecțiilor.

 

pistol de carboxiterapie Mesoestetic

Pistol de carboxiterapie – Mesoestetic

Pentru ce sunt bune injecțiile cu dioxid de carbon?

  • elimină vergeturile vechi și noi;
  • ameliorează celulita;
  • reduc stratul de grăsime;
  • diminuează cearcănele colorate;
  • reîmprospătează pielea, estompând ridurile;
  • stimulează creșterea părului în cazul alopeciei;
  • te scapă de cicatrici.

Cum se realizează injecțiile?

Cu ajutorul unor ace foarte fine se administează subcutanat o doză mică de dioxid de carbon în zona care are nevoie de ajutor, stimulând organismul să creeze noi vase de sânge și oxigenând astfel zona tratată. Un dispozitiv reglează debitul de dioxid de carbon, timpul de injectare și monitorizează procentajul dozei administrate. Carboxiterapia nu este toxică, prin urmare nu ai de ce să-ți faci probleme că ar avea efecte secundare sistemice, cu excepția unei dureri ușoare și tranzitorii la locul de aplicare. Pentru o terapie completă sunt necesare 6 – 10 ședințe, efectele fiind vizibile după primele 3 ședințe.

Cum funcționează terapia?

Odată injectat, dioxidul de carbon pătrunde cu ușurință în țesuturile adiacente, exercitându-și acțiunea. După injectare, se efectuează un masaj delicat în zona tratată, pentru a-i permite gazului să se infiltreze mai ușor și să ajungă la celulele roșii din sânge, favorizând astfel oxigenarea țesuturilor. Acest oxigen adus în plus în zona respectivă stimulează reacțiile metabolice și produce o intensificare a arderii grăsimilor. Primele rezultate sunt remarcate imediat, îmbunătățind calitatea țesutului.

Ideală pentru celulită și vergeturi

Injecțiile cu dioxid de carbon pot fi folosite oriunde la nivelul corpului, cu rezultate bune și fără efecte secundare. De asemenea, carboxiterapia este o metodă terapeutică pentru celulită, recomandată pentru femeile de orice vârstă. Atunci când ajunge sub piele, dioxidul de carbon provoacă vasodilatație și îmbunătățește microcirculația. Astfel, țesutul este alimentat cu mai mult oxigen, toxinele sunt eliminate și formarea edemelor este mult redusă. Să nu mai vorbim despre faptul că are capacitatea de a topi grăsimile, provocând lipoliză.

Ca orice metodă estetică, carboxiterapia nu este un panaceu.

Este indicat să fie folosită în combinație cu alte tipuri de tratamente. Asocierea dintre mezoterapie, terapie vampir și carboxiterapie vă poate reda frumusețea și strălucirea tenului din adolescență.