Tratamentul prin Electrostimulare sau EMS este o tehnică recunoscută ştiinţific ce constă în aplicarea unor impulsuri electrice care duc la producerea unor contracţii musculare. Modelează conturul corporal mărind tonifierea muşchilor care prezintă senescenţă. Este ideală pentru o piele îmbătrânită şi lipsă de tonifiere a muşchilor. Electrostimularea este un “complement” al tratamentului de cavitație, eficient în dizolvarea pernuţelor adipoase si ale unor tipuri de celulită..

Procedura de electrostimulare este o metoda sigura si simpla de crestere a tonusului muscular si de reducere a tesutului adipos. Cu ajutorul electrozilor aplicati pe piele sunt generate impulsuri electrice, de o intensitate suportabila si care nu produc disconfort, cu rolul de determina contractia fibrelor musculare.

electrostimulare

procedura de electrostimulare

Electrostimulare beneficii

  • TONIFIERE musculara
  • MODELAREA bratelor, coapselor si adomenului,
  • INDEPARTAREA “aripioarelor”
  • REDAREA elasticitatii pielii,
  • DIMINUAREA stratului de tesut adipos.

 

Mituri legate de electrostimulare:

1) Electrostimularea arde grasimile, cauzand o scadere masiva in centimetri si greutate.

Fals. Numarul de calorii arse intr-o sedinta de electrostimulare este mult mai mic decat in cazul unui efort fizic sustinut unde participa mai multi muschi si alte organe (inima, plamani). Deci, doar prin electrostimulare nu este posibil consumul rezervei de grasimi cauzand o slabire rapida. Totusi electrostimularea contribuie la exercitiul muscular, iar in cazul persoanelor sedentare aceasta e mult mai bine decat nimic.

2) Electrostimularea este superioara antrenamentului fizic clasic (afirmatii de genul “expertii au evaluat ca 45 de minute de electrostimulare echivaleaza cu 6-8 ore de gimnastica fara intrerupere”)

Fals. Chiar si cu o stimulare intensa, muschii nu depun un nivel de efort comparabil cu cel al unui antrenament  intens, la maximum. Pentru a cauza astfel de tensiuni musculare, curentul folosit ar trebui sa fie relativ puternic si ar putea aparea senzatia de durere. Totusi, EMS are avantajul ca este un exercitiu localizat asupra zonelor de interes, unde poate fi eficient.

Si daca aceste mituri sunt false, este electrostimularea un instrument viabil?

Da, procedura de electrostimulare are efecte benefice, mai ales daca e folosita impreuna cu alte tehnici de remodelare, dieta fara excese, si in special daca la ea se adauga exercitiului fizic clasic.

Putem concluziona ca tratamentul prin electrostimulare are efecte pozitive mai ales pentru persoane sedentare sau ca instrument de antrenament aditional. Muschii sunt tonifiati si circulatia se imbunatateste, corpul primind un aspect mai placut atat pe termen scurt, cat si pe termen lung la tratamente de lunga durata. Rezultatele depind de calitatea aparatului si de intensitatea curentului: la persoanele sedentare este suficient un curent mai mic pentru a obtine rezultate (30% din contractia voluntara maxima), pe cand la cele antrenate e nevoie de mai mult (60-80% din contractia voluntara maxima)