Criolipoliza este o tehnologie nouă, non-invazivă, care combină vacuum-ul cu tehnologia răcirii controlate, pentru a reduce depozite localizate de grăsime și a le elimina ulterior pe cale naturală, prin sistemul limfatic și urinar

Criolipoliza este folosită în clinicile europene de profil și se bucură de un mare succes, deopotrivă în rândul bărbaților și în cel al femeilor.

criolipoliza

Cum acționează

Această procedură răcește în mod gradat temperatura la nivelul subcutanat al grăsimii (stratul care se află imediat sub piele). Temperatura scade până la 0 grade Celsius. Temperaturile extrem de scăzute omoară celulele adipoase fără să afecteze pielea sau mușchii. Iar pasul final și eliminarea acestor celule se face prin ficat.

Procedura de înghețare a țesutului gras nu necesită incizii și anestezie, precum liposucția și nici injectările care se realizează în cadrul altei proceduri de remodelare, numită mezoterapie. Nu este necesară internarea și nu implică nici un disconfort sau perioadă de recuperare.

Pacientul poate reveni la activitățile obișnuite, inclusiv la exerciții fizice, imediat după terminarea ședinței.

criolipoliza2

Rezultate Criolipoliză

În funcție de grosimea stratului inițial de grăsime, pierderea va fi între 3-15 mm; în ceea ce privește procentul de țesut adipos, acesta se va reduce cu aproximativ 30%. Aproximativ 40% din rezultate vor începe să fie vizibile după 15 zile, dar perioada optimă pentru a putea observa rezultatele este de minimum 6 săptămâni. După această perioadă, se poate recomanda sau nu o nouă ședință de tratament.

criolipoliza3

Câte ședințe sunt necesare?

În funcție de grosimea stratului de grăsime, sunt necesare 1 până la 3 ședințe. Perioada dintre ședințe trebuie să fie de minimum 45 de zile.

Cine sunt persoanele cărora li se recomandă criolipoliza?

Criolipoliza este recomandată pentru toate zonele cu strat de grăsime. Candidatul ideal nu este o persoană obeză, ci o persoană care dorește să reducă stratul de grăsime de pe anumite zone ale corpului: abdomen, șolduri, coapse, fese, brațe etc.

criolipoliza4

Contraindicații

Sarcina, perioada de alăptare, cancerul, inflamațiile acute, problemele renale, ale ficatului, persoane cu pacemaker, diabet, epilepsie, eczeme, boli ale pielii în zona de tratament, implanturi de metal și plastic.

Efecte adverse

Nu există niciun fel de efecte adverse sau complicații, mai mult de o ușoară roșeață a pielii, prezentă câteva ore după intervenție. Rar, pot apărea vânătăi care dispar în câteva zile.