Hipnoza este metoda si respectiv procesul prin care este accesat inconstientul


Mai multe informatii la:

http://www.cabinetpsihologie-michaelgrecu.ro/
https://www.facebook.com/cabinetpsihologie.michaelgrecu

Psiholog Michael Grecu

Astrologie – Chiromantie
Terapie prin regresie in vieti anterioare, Terapie prin hipnoza

Programari la telefon: 0726543314 / 0741572161
SKYPE: astrotalker1


Tot mai des in ultima vreme se vorbeste despre spiritualitate la un nivel non-religios si despre vietile trecute pe care cu totii le-am experimentat. Aceste teorii ale reincarnarii, candva cunoscute doar in spatiul asiatic, despre care Eliade vorbea cu entuziasm acum multe decade, au devenit mult mai accesibile si astfel au castigat foarte multi adepti in ultimii ani.

Si asta, mai ales pentru ca s-au putut dovedi stiintific, atingand astfel si constiintele cele mai sceptice. Una din aceste modalitati de a demonstra existenta vietilor anterioare este prin folosirea hipnozei de regresie ca mijloc de aducere aminte, iar hipnoterapeutul american Michael Newton este un pionier al acestei tehnici. El a descoperit in sesiunile sale de regresii in copilarie, pe care le aplica pacientilor sai, ca acestia mergeau mult mai departe in trecut, catre viata intrauterina si chiar catre vieti trecute, relatand date extrem de exacte, verificate apoi cu ajutorul arhivelor si martorilor. Astfel, Newton devenind foarte interesat de aceasta chestiune, a studiat domenii conexe si a pus bazele a ceea ce astazi se numeste metoda Newton de regresie in vietile trecute si viata dintre vieti.


terapie-prin-regresie

O definitie generala spune ca regresia este o intoarcere la un stadiu anterior al dezvoltarii, sau evolutiei, ca om. Acest lucru il poti face fie printr-un intens si indelungat proces meditativ, personal, fie prin hipnoza de regresie, asistata preferabil un psiholog.

Hipnoza este o stare modificata de constiinta, indusa printr-o relaxare foarte profunda, numita transa, prin care este, intrucatva, ocolit mecanismul critic al gandirii si se acceseaza acea parte misterioasa a mintii numita inconstient.

Inconstientul este responsabil pentru 88% din intreaga noastra activitate mentala sau cel putin asa se sustine la nivel stiintific, iar in ceea ce ne intereseaza, functia sa principala este capacitatea de memorare incredibila.

Toate gandurile, emotiile, faptele sau actiunile pe care le-am avut sau facut vreodata de-a lungul intregii noastre existente sunt depozitate aici. Da, insa tot el pastreaza si amintirile din alte vieti, astfel incat functia sa devine si una de memorie a sufletului.

Deci, pentru a rezuma, hipnoza este metoda si respectiv procesul prin care este accesat inconstientul, iar acesta foloseste limbajul imaginatiei, adica, in cazul mecanismului de regresie, lasa amintirile sa se deruleze, pe ecranul mintii, sub forma unor imagini vii cu care persoana aflata in transa se identifica, caci, de fapt, se „retraieste” pe sine cel de altadata.

La nivel strict terapeutic, prin regresie se merge mai profund in inconstient spre a se afla miezul, radacina, punctul de inceput al multor suferinte de ordin psihic, dar nu numai, si pentru a elibera emotia aferenta acestora, stocata in inconstient si generand diferite simptome

Exista, printre altele, o regresie de varsta, o regresie de data sau regresie de asociere libere, dar de fiecare data este vorba  despre intoarcerea in trecut. Uneori, nu putem identifica cauza unei afectiuni ori a unei nemultumiri profunde in spatiul vietii prezente a unei persoane si atunci singura solutie pentru a o elibera de povara unei traume sau a unui obicei nefiresc este sa mergem intr-o viata precedenta, deci intr-un trecut care poate fi si unul foarte indepartat.

terapie-prin-regresie2

regresie in vieti anterioare si in viata dintre vieti

Iata deci ca unul dintre scopurile regresiei in alte vieti poate fi efectiv cel de vindecare. Sunt lucruri care se poate sa te fi marcat adanc, care nu au fost rezolvate, odata, asa cum trebuie sau in intregime, si care au lasat urme ce astazi iau diferite forme si nu stii ce sa faci pentru a scapa de influenta lor. Un eveniment socant, o conjunctura dureroasa, o iubire neimplinita sau imposibila, o persoana a carei prezenta sau ale carei actiuni ti-au cauzat un rau incomensurabil…Se spune ca venim in aceasta viata si cu prietenii si cu dusmanii, iar prin regresie intr-o viata anterioara te poti lamuri, de exemplu, de ce exista o fiinta care iti repugna si iti inspira pericol de la primul contact sau, dimpotriva, o alta care, surprinzator, te incanta intr-un mod total sau in care iti gasesti un sprijin neasteptat desi abia ai cunoscut-o.

Ce este karma?

Karma este legea inefabila a cauzei si a efectului care guverneaza universul. Orice facem cu corpul, vorbirea sau mintea va avea un rezultat corespunzator. Oricat de marunta, de neinsemnata in aparenta, fiecare actiune este incarcata de consecintele sale. Pana si o cantitate foarte mica de otrava poate cauza moartea, iar o samanta minuscula poate deveni un arbore falnic.

Desi poate ca rezultatele faptelor tale nu s-au copt inca, aceasta oricum se va intampla, atunci cand se intrunesc conditiile potrivite. De obicei, uitam de faptele noastre si numai dupa mult timp suntem ajunsi din urma de consecinte, pana atunci suntem incapabili sa le punem in legatura cu cauzele lor. Nu stim cand se vor manifesta rezultatele faptelor noastre, ceea ce se poate intampla chiar in vieti viitoare.

Pe de alta parte, nu putem izola o singura cauza, fiindca orice eveniment poate fi un amestec foarte complicat de karme care se coc lalolalta, o stare actuala de fapt poate fi rezultatul actiunilor din mai multe vieti. Tindem sa presupunem ca lucrurile se petrec la intamplare, dar nu uitam sa spunem ca avem noroc atunci cand toate merg bine. Nu putem insa defini norocul si nici explica motivul existentei lui. Sunt, in lume, multi atei, condamnati de propriul lor orgoliu, dupa cum sunt si multi fatalisti, care cred intr-un Dumnezeu ce hotaraste, dinainte, dupa bunul sau plac, ce urmeaza sa se intample cu fiecare din noi, asa numita „soarta.” Intr-un fel, jignim in acest fel inteligenta divina, caci numai o constiinta marginita s-ar putea delecta prestabilind scheme de evolutie ale carei rezultate le stie deja.

terapie-prin-regresie3

 

Karma este cu totul altceva decat soarta, caci ce altceva ar putea sa explice cat de cat satisfacator deosebirile extreme, uneori uluitoare, dintre noi? Fie ca ne nastem in aceeasi familie, in aceeasi tara sau in imprejurari asemanatoare, poate chiar in acelasi moment, cu totii avem caractere diferite si ni se intampla lucruri absolut diferite, avem alte talente, inclinatii si mers in viata, sau destin.

Ce esti, esti ce ai facut, ce vei fi, este ce faci acum, a spus Buddha. Tipul de nastere pe care l-am avut in aceasta viata, a fost determinat, deci, de natura actiunilor noastre din viata trecuta, iar cel din viata viitoare depinde de ce facem acum. Sa nu uitam insa ca efectele actiunilor noastre depind in intregime de motivatia sau de intentia din spatele lor si nu de amploarea lor.

Haideti sa ne intrebam cum de isi sfarsesc atat de repede viata pamanteana o sumedenie de copii sau tineri, de oameni sanatosi? Altfel, de ce un individ care trebuia sa calatoreasca cu un avion, renunta in ultima clipa sau pierde zborul si acel avion se prabuseste, ori de ce, intr-o masina, pasagerii isi schimba, la un moment dat, locurile intre ei si mor cei care ar fi putut trai si invers? Exista desigur si preocuparea legata de faptul ca un individ este bogat si altul sarac, unul plin de reusite si favorizat de conjuncturi favorabile, iar altul merge din esec in esec si niciodata nu gaseste un culoar potrivit pentru afirmare…Exemplele pot continua.

Legea karmei este inevitabila si infailibila, ori de cate ori facem rau altora, ne facem rau si noua insine, de fapt ne pregatim un rau, si ori de cate ori oferim altora fericire, ne aducem si noua fericire in viitor, fara a putea fi siguri cand. Felul raului cauzat, nu se stie in ce alta viata, ne va atinge si pe noi, intr-o forma sau alta, mai devreme sau mai tarziu, iar la fel, maniera in care am oferit binele se va intoarce, cumva, asupra noastra, rasplatindu-ne poate atunci cand ne asteptam mai putin.

Nimic nu este intamplator, nici culoarea pielii, nici sexul, nici nationalitatea, nici tara sau orasul in care ne nastem, nici conditia sociala, nici parintii care ne permit sa luam un corp. Conditiile sub care ne incarnam, vor favoriza un mers sau altul, ce uneori ni se va parea destul de usor, alteori ingrozitor de greu. Avem lucruri de terminat, lectii de invatat, sentimente de experimentat.

Karma nu este fatalism sau predeterminare. Karma inseamna capacitatea noastra de a crea si de a schimba. Ea este creativa, fiindca putem determina cum si de ce sa actionam, este, daca vrei, ca un cadru sau ca o matrice in care suntem plasati de ceea am gandit si simtit, dar care este facut(a) dintr-un aluat mobil, ce poate fi modificat. La fel, orice ne aduce karma, poate fi privit in mai multe feluri, iar modul in care in care privim ne va condamna sau ne va elibera. Chiar si o boala, atunci cand reusim sa intelegem semnificatia ei, mesajul pe care ni-l transmite, ne poate oferi evolutia, iar surpriza ce se produce uneori este ca ea dispare atunci cand rostul ei a fost descoperit si comportamentul care a facut-o posibila, care i-a solicitat aparitia,  eliminat.

terapie-prin-regresie4

In acest context, o regresie in vietile anterioare capata o importanta extraordinara, caci iti permite sa recunosti tiparele care se repeta, in cazul tau, de la incarnare  la incarnare si mai ales sa identifici cauza lor. Ca prezentul sa fie mai bun, mai linistit, mai usor trebuie sa-ti vindeci trecutul. Ca sa-l vindeci, trebuie sa-l intelegi, iar ca sa-l intelegi, trebuie sa-l (re)intalnesti.

Dupa cum am specificat deja, unul dintre scopurile regresiei in vietile anterioare este cel de terapie. Daca vii pentru a-ti rezolva trauma, o tulburare psihologica sau emotionala, sau chiar un alt gen de problema, inclusiv o boala,  care te deranjeaza de multa vreme sau dintotdeauna si simti ca are legatura cu o alta viata si nu cu aceasta, vom incerca impreuna sa descoperim unde in trecutul tau karmic se ascunde sursa acesteia. Inconstientul te va conduce in locul potrivit, iar eu voi fi alaturi de tine spre a te asista.

S-ar putea insa sa iti doresti o regresie pentru ca vrei sa afli daca tu si persoana iubita, eventual cea pe care o simti sufletul tau pereche, v-ati mai intalnit, daca experimentati, azi, o reintalnire de fapt. Uneori este vorba de mai multe suflete-pereche, sau de un grup de suflete, cum ar fi cel al familiei tale.

La fel, ti-ai putea dori sa intelegi de ce o persoana se arata atat de ostila fata de tine, ori de ce nu reusesti sa ai parte de iubirea unui om pe care l-ai vrea mereu alaturi . Te intrebi probabil unde gresesti sau ce ar trebui sa faci altfel.

Desigur, motivele pentru a fi interesat(a) de regresie in vieti anterioare pot fi foarte multe, iar eu aici ma voi referi doar la cateva. De exemplu, te-ar putea atrage o anume tara, istoria ei, fara sa stii de ce, sau te poti trezi identificandu-te cu un popor, cu legile, obiceiurile, coordonatele lui structurale, desi locuiesti la celalalt capat al lumii. Te pomenesti invatand cu incredibila usurinta o limba straina si mai mult, o vorbesti cu accentul specific.

Un alt aspect ar fi cel legat de faptul de a simti ca o parte din tine, mai precis din sufletul sau energia ta a ramas captiva intr-o alta viata, ca nu esti intreg, intreaga. Nu este atat de ciudat pe cat pare, caci mari intelepti ai Orientului si mai nou fizica cuantica sustin ca, la un alt nivel, trecutul, prezentul si viitorul coexista, sau se afla in acelasi plan, liniar, reprezentand un continuum. Asadar, cand ceva te-a implicat foarte tare intr-o viata trecuta, poate savoarea unei iubiri fara egal, ori socul disparitiei unei fiinte dragi, pe care in acel atunci inca incerci s-o regasesti, tu ramai atasat de, ramai partial ancorat intr-o fosta zona de timp, iar azi te simti nelinistit(a) sau devitalizat(a), neimplinit(a).Aceasta energie trebuie adusa inapoi la tine prin regresie iar acest atasament eliminat.

Poti apela la regresie chiar numai din pura curiozitate si este cat se poate de explicabil. Iti pui multe intrebari si nimeni nu iti ofera exact raspunsurile dorite.