• -

Carboxiterapia, tratament cu dioxid de carbon

Category:Blog

Daca pana acum nici o metoda nu si-a dovedit eficienta pe termen lung impotriva vergeturilor, iata ca specialistii sustin despre carboxiterapie ca ar fi cea mai revolutionara inventie de la toxina botulinica incoace. Cum actioneaza carboxiterapia?

carboxiterapia inainte si dupa

carboxiterapia inainte si dupa

 

Carboxiterapia reprezinta injectare de dioxid de carbon sub piele si in depozitele de grasime

Medicii sustin ca aceste injectii au rolul de a dilata vasele de sange, imbunatatind astfel circulatia sangelui si a oxigenului si stimuland regenerarea celulelor epidermei. Carboxiterapia nu este nicidecum noua, fiind folosita in Franta in urma cu cateva decenii ca tratament pentru circulatia sanguina proasta, obstruarea arterelor si alte probleme la nivelul inimii. Cea mai noua descoperire a specialistilor de la Universitatea din Siena, Italia scoate la iveala efectele remarcabile in reducerea stratului de grasime. In cadrul studiului, 48 de femei au urmat sase sedinte de terapie pe parcursul a trei saptamani, perioada in care cercetatorii au constatat o reducere a dimensiunii coapselor si taliei cu 2 cm, respectiv 3 cm si o imbunatatire semnificativa a aspectului pielii, aceasta devenind mai ferma si mai putin afectata de celulita.  Potrivit esteticienilor, singurele reguli post-interventie de care trebuie sa tina cont pacientul sunt: abtinerea de la activitati sportive intense in urmatoatele doua ore si evitarea bailor fierbinti timp de patru ore dupa administrarea inbjectiilor.

 

pistol de carboxiterapie Mesoestetic

pistol de carboxiterapie Mesoestetic

Pentru ce sunt bune injectiile cu dioxid de carbon?

  • elimina vergeturile vechi si noi;
  • amelioreaza celulita;
  • reduce stratul de grasime;
  • diminueaza cearcanele colorate
  • reimprospateaza pielea, estompand ridurile;
  • stimuleaza cresterea parului in cazul alopeciei;
  • te scapa de cicatrici.

Cum se realizeaza injectiile?

Cu ajutorul unor ace foarte fine se administeaza subcutanat o doza mica de dioxid de carbon in zona care are nevoie de ajutor, stimuland organismul sa creeze noi vase de sange si oxigenand astfel zona tratata. Un dispozitiv regleaza debitul de dioxid de carbon, timpul de injectare si monitorizeaza procentajul dozei administrate. Carboxiterapia nu este toxica, prin urmare nu ai de ce sa-ti faci probleme ca ar avea efecte secundare sistemice, cu exceptia unei dureri usoare si tranzitorii la locul de aplicare. Pentru o terapie complete sunt necesare 6 – 10 sedinte, efectele fiind vizibile dupa primele 3 sedinte.

Cum functioneaza terapia?

Odata injectat, dioxidul de carbon patrunde cu usurinta in tesuturile adiacente exercitandu-si actiunea. Dupa se efectueaza un masaj usor in zona tratata pentru a-i permite gazului sa se infiltreze mai usor si sa ajunga la celulele rosii din sange, favorizand astfel oxigenarea tesuturilor. Acest oxigen adus in plus in zona respective stimuleaza reactiile metabolice si produce o intensificare a arderii grasimilor. Primele rezultate sunt remarcate imediat, imbunatatind calitatea tesutului.

Ideala pentru celulita si vergeturi

Injectiile cu dioxid de carbon pot fi folosit oriunde in organism, cu rezultate bune si fara efecte secundare. De asemenea, carboxiterapia este o metoda terapeutica pentru celulita recomandata pentru femeile de orice varsta. Atunci cand ajunge sub piele, dioxidul de carbon provoaca vasodilatatie si imbunatateste microcirculatia. Astfel, tesutul este alimentat cu mai mult oxigen, toxinele sunt eliminate si formarea edemelor este mult redusa. Sa nu mai vorbim despre faptul ca are capacitatea de a topi grasimile, provocand lipoliza.

Ca orice metoda estetica, carboxiterapia nu este un panaceu universal.

Este indicat sa fie folosita in combinative cu alte tipuri de tratamente. Asocierea dintre mezoterapie, terapie vampir si carboxiterapia va poate reda frumusetea si stralucirea tenului din adolescenta